Κακαβιά: Θωρακίζονται τα σύνορα με Κέντρο ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ Ελλάδας – Αλβανίας

Κακαβιά: Θωρακίζονται τα σύνορα με Κέντρο ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ Ελλάδας – Αλβανίας

Σύνταξη:Αγγελική Μανουσέλη

Για αγαστή συνεργασία ανάμεσα στις αστυνομικές υπηρεσίες Ελλάδας και Αλβανίας, έκαναν λόγο οι υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη Ελλάδας και Αλβανίας, Λευτέρης Οικονόμου και Andi Mahila, από το συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς.

Προηγουμένως είχαν πάρει μέρος σε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν αξιωματούχοι της αστυνομίας από την Ήπειρο και την Δυτική Μακεδονία και από τις όμορες περιοχές της αλβανικής πλευράς.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε, πως η συνεργασία των δύο υπηρεσιών θα διευκολυνθεί με την λειτουργία του κέντρου ανταλλαγής πληροφοριών, που θα γίνει στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, το οποίο θα λειτουργεί καθημερινά, σε 24ωρη βάση.

“Είμαστε συνεργάτες και στεκόμαστε απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα”, δήλωσε ο Έλληνας υφυπουργός και στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του Αλβανού ομολόγου του.

2

Όσον αφορά την περίοδο του Πάσχα, κατά την οποία αναμένεται αυξημένη κίνηση στους συνοριακούς σταθμούς, έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και έχουν δοθεί οδηγίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών, με όσο το δυνατόν γρηγορότερους ρυθμούς.

278289664_1410388026080764_1713573561746318789_n

Αμέσως μετά τη συνάντηση στην Κακαβιά, οι δύο υφυπουργοί αναχώρησαν για την Δρόπολη.

Ρεπορτάζ: Σοφία Ζουζέλη

ertnews.gr

Γιώργος Μύτιλης