Κακοκαιρία Ελπίδα: Τα ξένα Μέσα για το ελληνικό φιάσκο

Κακοκαιρία Ελπίδα: Τα ξένα Μέσα για το ελληνικό φιάσκο
Πώς σχολίασαν τα διεθνή ΜΜΕ τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία Ελπίδα και το κατώτερο των περιστάσεων επιτελικό κράτος.

Ηλίας Δήμος

Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι σκηνές χάους που εκτυλίχθηκαν στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα με χιλιάδες πολίτες και οδηγούς να παραμένουν εγκλωβισμένοι για ώρες στην Αττική οδό και άλλους να βρίσκουν καταφύγιο στο διεθνές αεροδρόμιοτης “Ελ. Βενιζέλος”, ολόκληρες περιοχές να μένουν χωρίς ρεύμα για τρίτη ημέρα και το επιτελικό κράτος να αποδεικνύεται τελικά και πάλι κατώτερο των περιστάσεων.

“Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με μια χιονοθύελλα οργής καθώς χιλιάδες είναι εγκλωβισμένοι στο χιόνι της Αθήνας”, είναι ο τίτλος σε ένα από τα κεντρικά θέματα του Guardian, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται πως “ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη για την έλλειψη ετοιμότητας της πολιτείας να αντιμετωπίσει μια χιονοθύελλα που άφησε χιλιάδες ανθρώπους αποκλεισμένους στα αυτοκίνητά τους στην Αθήνα” αλλά και πως “σε ένα κράτος υπερκομματικής κάλυψης από τα ΜΜΕ, όπου η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Μητσοτάκη σπάνια επικρίνεται, η κριτική ήταν αδύνατο να αγνοηθεί. Τα καταστήματα καταδίκασαν την αργή αντίδραση των αρχών στη χιονοθύελλα, χαρακτηρίζοντας ασυγχώρητες τις χαοτικές σκηνές σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ”.

guardian
Guardian για την κακοκαιρία Ελπίδα στην Αττική  GUARDIAN

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το Euractiv, όπου σε άρθρο του για την επέλαση της κακοκαιρίας Ελπίδα στην Ελλάδα, αναφέρει πως “ο Έλληνας πρωθυπουργός αποφεύγει να ζητήσει συγγνώμη για το φιάσκο της χιονοθύελλας της κυβέρνησης”, σχολιάζοντας παράλληλα πως “μετά από μέρες απουσίας από το κοινό, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε συγγνώμη την Τετάρτη (26 Ιανουαρίου) για την κακή διαχείριση της χιονοθύελλας που παρέλυσε τη χώρα αυτή την εβδομάδα και άφησε τους πολίτες εγκλωβισμένους σε αυτοκίνητα για περισσότερες από είκοσι ώρες”.

Και συνεχίζει το άρθρο: “Ωστόσο, κατηγόρησε την εταιρεία που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο της Αττικής Οδού γύρω από τη μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας, όπου χιλιάδες επιβάτες αυτοκινήτων ‘κόλλησαν’ κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας τη Δευτέρα”.

euractiv
Η Euractiv για την κακοκαιρία Ελπίδα στην Αττική  EURACTIV

Ο εγκλωβισμός χιλιάδων οδηγών στην Αττική οδό αλλά και οι διακοπές ρεύματος σχολιάστηκαν αντίστοιχα και από το BBC, ενώ σε άρθρο τους οι New York Times, ανέφεραν πως “οι επιχειρήσεις διάσωσης στην Αθήνα με τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής συνεχίστηκαν την Τρίτη και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας, Χρήστος Στυλιανίδης, ζήτησε συγγνώμη από τους οδηγούς, μερικοί από τους οποίους έμειναν εγκλωβισμένοι για περισσότερες από 20 ώρες σε συνθήκες παγετού [….] Η κυβέρνηση και η ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται τον περιφερειακό δρόμο της Αθήνας εμφανίστηκαν να ανταλλάσσουν κατηγορίες για το ποιος ήταν υπεύθυνος για το χάος. Η κυβέρνηση είπε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις και ότι η εταιρεία θα δώσει σε κάθε επηρεαζόμενο οδηγό 2.000 ευρώ“.

Η επέλαση της κακοκαιρίας Ελπίδα και τα προβλήματα που προκάλεσε στην Αθήνα “ταξίδεψε” και στις ιντερνετικές σελίδες του CNN, αλλά και του CNN, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε πως από το χάος που προκάλεσε η σφοδρή χιονόπτωση στην Αθήνα, “σταμάτησαν οι εμβολιασμοί κατά του Covid-19, τα σχολεία αναγκάστηκαν να κλείσουν και οι πτήσεις διακόπηκαν”.

news247.gr

Σχετικά άρθρα: