«Καμπάνες» για τα παραγγέλματα στα αλβανικά στον ελληνικό στρατό

«Καμπάνες» για τα παραγγέλματα στα αλβανικά στον ελληνικό στρατό

Ποινές στους δύο οπλίτες που βιντεοσκοπούσαν αλβανικά παραγγέλματα σε φαντάρους επιβλήθηκαν και ανακοινώθηκαν δια στόματος Νίκου Παναγιωτόπουλου. Είχε προηγηθεί ερώτηση-διαμαρτυρία του Βελόπουλου στη Βουλή.

Πειθαρχικές ποινές στους δύο οπλίτες που βιντεοσκοπούσαν αλβανικά παραγγέλματα σε φαντάρους του ελληνικού στρατού επιβλήθηκαν και ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

“Στους δύο οπλίτες θητείας άμεσα υπαιτίους επιβλήθηκαν οι προσήκουσες, για το μέγεθος του παραπτώματος που υπέπεσαν, πειθαρχικές ποινές και ελέγχθηκαν πειθαρχικά τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα της Μονάδας, για τα οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη απορρεουσών έμμεσων ευθυνών”. Αυτό γνωστοποίησε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή (25/1/2021) ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα “Αλβανοί δίνουν παραγγέλματα σε Έλληνες στρατιώτες”.

Ο κ. Βελόπουλος είχε επικαλεστεί δημοσιεύματα του διαδικτύου, της 15ης Ιανουαρίου 2021, σχετικά με “ένα βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπό τον τίτλο “Αλβανοί δίνουν παραγγέλματα σε Έλληνες στρατιώτες“, το οποίο κινητοποίησε τους επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ). Στο βίντεο αποτυπώνονται δύο νεαροί, ένας εκ των οποίων φορά στολή παραλλαγής και ο δεύτερος είναι ντυμένος στα μαύρα. Και οι δύο φορούν στο κεφάλι τους μπερέ και μιλούν στην κάμερα άπταιστα αλβανικά. Στη συνέχεια, ο ένας εκ των δύο στρέφεται προς μία ομάδα ατόμων δίνοντας το παράγγελμα: “Επιλαρχία, προσοχή. Σημειωτόν, εμπρός μαρς”, ενώ βάζει την ίδια ομάδα να φωνάξει μία λέξη».

Για το συγκεκριμένο συμβάν διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα η βιντεοσκόπηση και η ανάρτηση αυτής σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία μάλιστα ολοκληρώθηκε άμεσα”, σχολίασε περαιτέρω ο κ. Παναγιωτόπουλος.

 news247.gr

Σχετικά άρθρα: