ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Κι εγώ, δεν είμαι τόσο απαλλαγμένος από την καχυποψία. Μην νομίζεις! Σαν μέλος της φυλής μου, έχω πάρει την κανονική μου δόση.

Τίθεται το ερώτημα: Τι μας κάνει, εμάς τους Βορειοηπειρώτες περισσότερο από άλλους, καχύποπτους;

Νομίζω, το κακό αυτό μέσα στον εγκέφαλό μας, στην ψυχή μας, στην νοοτροπία μας, είναι έμφυτο, αλλά μας το δυνάμωσε περισσότερο όλη αυτή η δυσμενής κατάσταση στα 50 χρόνια εκφοβισμού, κατάδοσης και ανασφάλειας στο πρώην δικτατορικό καθεστώς στην Αλβανία.

Όλα γύρω μας, τα βλέπαμε με καχυποψία. Ας άλλαξαν μετά, πολλά πράγματα, η καχυποψία επιμένει μέσα μας.    

Η νοοτροπία μας σήμερα είναι, να κερδίζω εγώ τα επακόλουθα, αλλά να μην εμπλέκομαι, να μην συμμετέχω. Ας βγάλουν άλλοι τα κάστανα από τη φωτιά, το φίδι από την τρύπα του.

Αν γίνει η στραβή, να την πληρώσει άλλος.

Εγώ να μην ξοδεύω, μόνο να παίρνω και να καταγγέλλω, με κάθε τρόπο, την προσπάθεια του άλλου ή ομάδας. Τι κι αν η προσπάθεια γίνεται για το κοινό καλό, να την αμφισβητώ.  

Την καχυποψία μας την ενδυνάμωσαν και οι σπατάλες όλα αυτά τα χρόνια δημοκρατίας.

Κλέφτη αμέσως σε αποκαλούν, αν ενασχοληθείς με τα κοινά. Μόλις πιάσεις στο στόμα λεφτά, γιατί με λεφτά γίνεται κάθε δουλειά, κάθε έργο, αμέσως στο μυαλό του άλλου πάει η κλεψιά, η κατάχρηση.  

Η καχυποψία μετατράπηκε σε ασθένεια πια. Χρειαζόμαστε πράγματι, σαν κοινότητα, ψυχοθεραπεία.  

Τις μεγάλες μικροπρέπειες αν δεν τις αποφύγουμε σιγά – σιγά, δύσκολα να προχωρήσουμε, ως Βορειοηπειρωτική Κοινότητα, μπροστά. Μάλιστα θα υποστούμε μεγάλη φθορά, θα κάνουμε πίσω.

Και κάνουμε πίσω. Ο τόπος μας άδειασε, στην Πατρίδα μας στερούμαστε δικαιώματα, βιώνουμε την ανισότητα …!!!   

Σχετικά άρθρα: