Κι ένας κούκος «φέρνει» την άνοιξη

Κι ένας κούκος «φέρνει» την άνοιξη

Συνεχίζεται η απήχηση της συνέντευξης που έδωσε ο ταλαντούχος Βορειοηπειρώτης καλλιτέχνης στο διάσημο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Από προψές κάνει το γύρο του κόσμου η ζωή και το έργο του Χρήστου Μάστορα, η Βόρειος Ήπειρος, τα προβλήματα της. Αυτό που δεν κατόρθωσε εθνική οργάνωση, σύλλογοι, διάφοροι φορείς, πορείες διαμαρτυρίας, τα κατάφερε κάλλιστα μια γλυκιά φωνή ταλαντούχου τραγουδιστή. Πήρε τον τόπο, τον έβαλε πάνω στα φτερά του τραγουδιού και τον ταξιδεύει…τον ανεβάζει ψηλά. Η κιθάρα του πατέρα, οι αναμνήσεις του παππού, το τραγούδι, ο κάμπος της Δρόπολης, … του πλουτίζουν την ψυχή. Να που και ένα άτομο με το θάρρος, την πίστη, την αγάπη, τη δουλειά, μπορεί και κάνει τη διαφορά. Αν, μετά την επικοινωνία με τον κύριο Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καταφέρει αλλαγές, τότε θα πούμε να που κι ένας κούκος «φέρνει» την άνοιξη.

Δηλώνουν συμπατριώτες μας για τον ταλαντούχο τραγουδιστή:

Μενέλαος Μάτσας: Από αυτά που κουβαλάνε δώθε κείθε τα μέσα ενημέρωσης συμπεραίνω ότι ο Χρήστος Μάστορας είναι ένας τύπος που έχει πολλά προσόντα. Κι είναι δύσκολο να τα απαριθμήσεις σωστά, χωρίς να τον γνωρίζεις. Σίγουρα είναι ταπεινό παιδί και έχει ταλέντο. Η επιλογή του Πρωθυπουργού να υποσχεθεί ξανά στο Μάστορα  υποκρύπτει πολλά μηνύματα. Η άνοδος που του επιφυλάσσει το τραγούδι -στη συνέχεια – η επιθυμία του να θέτει στους συνομιλητές του και ως απόρροια στην κρίση του κοινού προβλήματα και προβληματισμούς της κοινότητάς μας, θα ωφελήσουν στην πραγματικότητα και τη θέση μας στην Ελληνική κοινωνία, αλλά και στην Αλβανία. Την πιο σωστή τοποθέτηση την εκφράζει η παραγγελία, επιθυμία της μάνας του. Στην πορεία να μείνει ο εαυτός του. Ο ίδιος Χρήστος.

Αντώνης Βασιλείου: Ο Χρήστος Μάστορας έκανε περίφημους όλους τους Βορειοηπειρώτες. Με το τεράστιο καλλιτεχνικό του έργο σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον, μπόρεσε να διακριθεί και να διαμορφώσει μια νέα κατάσταση στον ελληνικό καλλιτεχνικό χώρο, που ο ίδιος σήμερα κατέχει ισχυρή θέση. Η επιτυχία του, η δύναμή του, ανάγκασε πρωθυπουργό και δημοσιογράφο να σεβαστούν την επιθυμία του για να μιλήσει στο όνομα των συμπατριωτών του Βορειοηπειρωτών, επειδή επηρεάζει κόσμο. Πιστεύω ότι μόνο με δύναμη, με δουλειά, με έργα, καταφέρνεις να είσαι ανταγωνιστικός κι αποκτάς το δίκαιο σήμερα.

Σπύρος Διαμάντης: Ο Μάστορας είναι απλός αλλά και ευφυής, δεν έχει κόμπλεξ και δεν προσπαθεί να πουλήσει μούρη. Και κυρίως είναι παιδί της Δρόπολης, πολύ το χάρηκα, δεν ήξερα ότι ήταν τόσο καλός. Κι αφού τόσα χρόνια δεν μπορέσαμε να βρούμε ή να εκλέξουμε ως Βορειοηπειρωτική κοινότητα κάποιον εκπρόσωπο της προκοπής, ήμαστε πολύ τυχεροί που ήρθε και μας βρήκε εκείνος.

Σχετικά άρθρα: