ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΠΑΣ, ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΠΑΣ, ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ

Με θλίψη έμαθα πως έφυγε από τη ζωή, πριν από μερικές ώρες, μετά από αρκετά χρόνια ταλαιπωρίας ύστερα από εγκεφαλικό, ο γείτονάς μου συνταξιούχος δάσκαλος Παύλος Παππάς.

Ο δάσκαλος που έβγαλε από τα χέρια του γενιές και γενιές Ζερβατινών, οι οποίοι διέπρεψαν αργότερα στη ζωή.

Ο δάσκαλος που χτυπήθηκε όσο κανείς άλλος από το δικτατορικό καθεστώς και αναγκάστηκε να δουλέψει αρκετά χρόνια βοσκός στον τότε γεωργικό συνεταιρισμό για να συντηρήσει την οικογένειά του.

Ο δάσκαλος που δίδαξε σε όλη του τη ζωή την ελληνική γλώσσα, αλλά και τη φιλοπατρία και ανήκει σ’ εκείνη τη γενιά των δασκάλων που αντικατέστησαν επάξια όσους είχαν σπουδάσει στην Ελλάδα και είχε έρθει η ώρα να αποχωριστούν το ευγενικό τους επάγγελμα.

Ο δάσκαλος ο Παύλος, όπως τον φωνάζουν με σεβασμό ακόμη σήμερα όλοι οι πρώην μαθητές του, έφυγε σήμερα στους ουρανούς, αφήνοντας πίσω του το έργο του για την παιδεία μας, για την πατρίδα και το έθνος.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα του Ζερβατιού που θα τον σκεπάσει!

Αδυνατώντας να παρευρεθώ στην κηδεία του λόγω της καραντίνας στην οποία βρίσκομαι και θα παραμείνω ακόμη, εκφράζω θα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του Ευανθία, στα παιδιά του και σε όλους τους συγγενείς του!

Υ.Γ. Στη φωτογραφία ο Παύλος Παππάς, είναι στην πάνω σειρά των δασκάλων, ο δεύτερος απ’ τα δεξιά.

Δημήτρης ΚΙΚΗΣ

Σχετικά άρθρα: