Κορονοϊος: “Οι πλούσιοι θεραπεύονται στην Τουρκία, οι άλλοι πεθαίνουμε στην Αλβανία”

Κορονοϊος: “Οι πλούσιοι θεραπεύονται στην Τουρκία, οι άλλοι πεθαίνουμε στην Αλβανία”

Σάλος έχει προκληθεί στην Αλβανία από δημοσιεύματα, που όλο και πληθαίνουν, σχετικά με πολίτες της χώρας, οι οποίοι καταφεύγουν στην Τουρκία για να θεραπευτούν από τον κορονοϊό, ξοδεύοντας για τον σκοπό αυτό, μεγάλα ποσά.

Τον δρόμο αυτό φαίνεται πως έχουν ακολουθήσει εκατοντάδες Αλβανοί, όπως αναφέρει η Albanian Daily News ενώ η Πολιτική Αεροπορία της χώρας δήλωσε στο BIRN ότι μέχρι τις 18 Νοεμβρίου είχαν γίνει 565 “ιατρικές πτήσεις” από τον Διεθνή Αερολιμένα των Τιράνων, με τις περισσότερες εξ αυτών να ήταν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Στοιχεία που συλλέχθηκαν από εταιρίες που προσφέρουν υπηρεσίες μεταφοράς ασθενών, δείχνουν ότι οι Αλβανοί έχουν ξοδέψει 6,7 εκατ. ευρώ μόνο για τις πτήσεις στο εξωτερικό ενώ το ελάχιστο κόστος για τις μέρες νοσηλείας σε τουρκικά νοσοκομεία εκτιμάται άλλα 12 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το BIRN, η μέση τιμή για μια πτήση τσάρτερ είναι 12.000 ευρώ ενώ μια διανυκτέρευση σε  νοσοκομείο της Τουρκίας κοστίζει κατά μέσο όρο 1.200 ευρώ. Να σημειωθεί ότι ασθενείς με κορονοϊό μένουν τουλάχιστον 15 μέρες στο νοσοκομείο.

Γιγαντοπανό που κρέμασαν αριστεροί ακτιβιστές στην κεντρική πλατεία των Τιράνων:

“Οι πλούσιοι θεραπεύονται στην Τουρκία κι οι υπόλοιποι πεθαίνουμε στην Αλβανία”, αναγράφει χαρακτηριστικά.

συνθημα
“Οι πλούσιοι θεραπεύονται στην Τουρκία
κι οι υπόλοιποι πεθαίνουμε στην Αλβανία”
Αυτό λέει το σύνθημα στο γιγαντοπανό που κρέμασαν αριστεροί ακτιβιστές της Organizata Politike στην κεντρική πλατεία των Τιράνων στην Αλβανία.
Αιτία; Τα ολοένα και περισσότερα δημοσιεύματα που φέρουν μέλη της αλβανικής ελίτ που νοσούν από κορονοϊό να μεταβαίνουν για θεραπεία σε τουρκικά νοσοκομεία με ειδικά ναυλωμένες πτήσεις ιδιωτικών εταιρειών παροχής ιατρικών υπηρεσιών.
Πάνω από 6.7 εκατομμύρια ευρώ έχουν ξοδευτεί από τα μέλη της αλβανικής ελίτ για τις περισσότερες από 500 ανάλογες πτήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Μάιο έως σήμερα ενώ σε 12 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται το κόστος από τα νοσήλειά τους σε πολυτελή τουρκικά νοσοκομεία.
Και οι “υπόλοιποι”; Στα νοσοκομεία για κοινούς θνητούς…
Είπε κανείς ότι αφού δεν είμαστε ίσοι στη διάρκεια της ζωής, τουλάχιστον είμαστε απέναντι στον θάνατο;
Ούτε εκεί!
Σας θυμίζει τίποτα περιπτώσεις από τη χώρα μας αυτή η ιστορία;

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στη χώρα, με αρκετούς να αντιδρούν και να κάνουν λόγο για “πλούσιους που θεραπεύονται στην Τουρκία”, για “φτωχούς που πεθαίνουν στην Αλβανία” και για τον ταξικό πόλεμο που γίνεται στη σκιά της πανδημίας κορονοϊού.

Όλα αυτά την ώρα που αυξάνονται οι αναφορές για κύκλωμα μαφίας που διακινούσε πλαστά αρνητικά τεστ για COVID-19, πριν το “σφράγισμα” των ελληνικών συνόρων, φαινόμενο που είχαμε δει και από την ελληνική πλευρά άλλωστε στην πρώτη περίοδο καραντίνας της άνοιξης.

Αιτία, τα “φθηνά εργατικά χέρια” για τις αγροτικές εργασίες, με τους επιτήδειους να εκμεταλλεύονται τις περιστάσεις και από τις δύο πλευρές.

Πηγή: msn.com/el-gr

Σχετικά άρθρα: