Κορωνοϊός: Για μια ακόμα φορά, «τρύπια» η Κακαβιά!

Κορωνοϊός: Για μια ακόμα φορά, «τρύπια» η Κακαβιά!

Μια τρύπα στα σύνορα της χώρας και στην ασπίδα της προς τα βόρεια σύνορά της, απέναντι στον κορωνοϊό, ανοίγει με τα κενά που διαπιστώνουν οι υπάλληλοι και οι αστυνομικοί του τελωνείου της Κακαβιάς, κατά των έλεγχο των διερχόμενων.

Οι προερχόμενοι από την Αλβανία οφείλουν, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν καταρτίσει οι ελληνικές αρχές, να διαθέτουν ένα αρνητικό τεστ covid-19 μιας ημέρας και να συμπληρώσουν το λεγόμενο PLF. 

Τις τελευταίες ωστόσο ώρες, έχουν διαπιστωθεί, κατά τους ελέγχους με rapid test που διενεργεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, περίπου 15 θετικά στον κορωνοϊό κρούσματα, ανθρώπων που στο αλβανικό τεστ ήταν αρνητικοί. Δεν σημαίνει αυτό ότι πρόκειται για μόνο πλαστά τεστ – σίγουρα συμβαίνει και αυτό – όπως αποκαλύφθηκε προ ημερών ότι όντως, είχε στηθεί μια τέτοια απάτη από Αλβανούς που πουλούσαν θετικά τεστ για covid19 σε πατριώτες τους. Υπάρχει και η περίπτωση να νόσησαν στο μεσοδιάστημα από το ένα στο άλλο τεστ, αν και με μικρές πιθανότητες αυτό το ενδεχόμενο.

Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι στο Τελωνείο της Κακαβιάς επισημαίνουν τον κίνδυνο που γίνεται πλέον ορατός να περνούν στη χώρα θετικά κρούσματα, χωρίς έλεγχο. Αυτό ισχύει για τους κατέχοντες ελληνική υπηκοότητα και για τους Αλβανούς με νόμιμη άδεια παραμονής στη χώρα μας. Οι Αλβανοί, που βρίσκονται θετικοί από τον ΕΟΔΥ, στέλνονται πίσω.

Για τους υπόλοιπους ωστόσο που βρίσκονται θετικοί, δε διασφαλίζεται ότι θα μπουν σε καραντίνα, καθώς δεν ελέγχονται στα επόμενα βήματά τους. Δεν υπάρχει η αυτοματοποιημένη διαδικασία του, να οδηγηθούν σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπως συμβαίνει με τους επιβάτες αεροπλάνων. 

Πηγή: pbnews.gr

Σχετικά άρθρα: