Κρυσταλλοπηγή: Αίτημα για να ανοίξει η πύλη εισόδου στη χώρα από την Αλβανία

Κρυσταλλοπηγή: Αίτημα για να ανοίξει η πύλη εισόδου στη χώρα από την Αλβανία

Στον ΕΟΔΥ και τα συναρμόδια Υπουργεία θα αποσταλεί αίτημα για άρση της απαγόρευσης εισόδου από τον συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, υπό την προϋπόθεση τήρησης των υγειονομικών κανόνων και ελέγχων κορωνοϊού (COVID-19) για τα πρόσωπα που εισέρχονται στην χώρα, όπως ακριβώς ισχύει και για τα υπόλοιπα χερσαία συνοριακά σημεία ελέγχου της Επικράτειας (Προμαχώνα, Κακαβιάς, Ευζώνων-Κήπων και Νυμφαίου-Εξοχής).

DSC_0022-001

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Ιωάννη Κιοσέ, με τη συμμετοχή του Δήμαρχου Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη, του Διευθυντή του Τελωνείου Κρυσταλλοπηγής Αναστάσιου Κοσμά και του Πρόεδρου της Τοπικής Κοινότητας Κρυσταλλοπηγής Βασίλειου Νίτσα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις επιπτώσεις από την μη διέλευση φορτηγών και εμπορευμάτων, καθώς επιτρέπεται η έξοδος, αλλά για να εισέλθουν στη χώρα θα πρέπει να περνούν από τον συνοριακό σταθμό Κακαβιάς, γεγονός που επιβαρύνει με χρόνο και κόστος της μεταφορές.

Ο συνοριακός σταθμός Κρυσταλλοπηγής στα ελληνοαλβανικά σύνορα,  παραμένει κλειστός για την είσοδο προς στην Ελλάδα από τις 20 Νοεμβρίου,  για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού (ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 74727 – ΦΕΚ 5155/Β/20-11-2020).

Πηγή: ert.gr

Σχετικά άρθρα: