Μαινόμενος Ερντογάν κατά Ελλάδας: Θα πάθετε ότι και οι πρόγονοί σας

Μαινόμενος Ερντογάν κατά Ελλάδας: Θα πάθετε ότι και οι πρόγονοί σας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν τήρησε όσα είχαν συμφωνήσει. Επιτέθηκε και στις ΗΠΑ.

Από την πόλη Βαν, το απόγευμα της Κυριακής (12.06.2022), ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όχι μόνο επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον πως δεν τήρησε τα όσα συμφώνησαν οι δυο τους στη συνάντηση της Κωνσταντινούπολης, όταν, όπως είπε, μίλησαν σαν άνδρες και συμφώνησαν ότι δεν θα έκαναν δηλώσεις ο ένας εναντίον του άλλου, αλλά απείλησε την Ελλάδα ότι «θα πάθετε ό,τι και οι πρόγονοί σας πριν από 100 χρόνια», θυμίζοντας ξεκάθαρα την Μικρασιατική Καταστροφή, αναφέρει το takvim.com.tr.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε χαρακτηριστικά στην πόλη Βαν «να μην μας κάνουν πλάκα, θα πάθουν ό,τι οι παππούδες τους» ανέφερε χαρακτηριστικά στην πόλη Βαν.

«Πήγαμε με τον κυβερνητικό μου εταίρο τον Μπαχτσελί στην άσκηση EFES 2022. Δώσαμε μήνυμα κάπου, ξέρετε πού, και φαίνεται πώς το κατάλαβαν».

«Εγώ σε φιλοξένησα σε κέρασα φαγητό, συμφωνήσαμε να μιλάμε χωρίς τρίτους, αλλά μετά από 15 μέρες πήγες στις ΗΠΑ και μίλησες και εναντίον μας και για το F-16… Αυτά δεν τα χάφτουμε
Μητσοτάκη. Η μαγκιά αυτού του λαού δεν χάφτει τέτοια… Όταν πριν 100 χρόνια οι πρόγονοι σου πήγαν να κάνουν τέτοια, ξέρεις τι έπαθαν, μην πάθετε το ίδιο…»

«Η μαγιά αυτού του λαού (της Τουρκίας) δεν χάφτει τέτοιες πλάκες. Όταν πήγαν να κάνουν πλάκα οι πρόγονοί σου πριν από 100 χρόνια… Θα είναι βαρύ το τίμημα» πρόσθεσε ο Ερντογάν, που αναφέρθηκε και στην άσκηση Efes στη Σμύρνη, όπου βρέθηκε πριν από μερικές μέρες μαζί με τον ακροδεξιό εταίρο του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εξαπολύοντας και τότε ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας. «Πήγαμε με τον Μπαχτσελί στην άσκηση Efes και δώσαμε ένα μήνυμα κάπου, ξέρετε που και φαίνεται ότι το κατάλαβαν» είπε.

«Δημιουργήθηκαν 5+4 βάσεις, όταν ρωτάμε για ποιο λόγο, λένε κατά των Ρώσων. Τι έχετε κάνει στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας; Τα λόγια σου είναι γεμάτα ψέματα (σ.σ. αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη)», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν τα έβαλε και με τη Δύση, λέγοντας πως «δεν είναι άξια εμπιστοσύνης, έχουν καθυστερήσει την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 1963, δεν υπάρχει καμία ειλικρίνεια, το έθνος μας έχει ακεραιότητα».

ieidiseis.gr

Σχετικά άρθρα: