Με το «φύλακα άγγελό» μου.

Με το «φύλακα άγγελό» μου.

Μαρία ΣΙΩΖΟΥ

(Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία σήμερα).

Εγώ την αφιερώνω στο «φύλακα άγγελο» μου, την αφιερώνω στα παιδιά με νοητική υστέρηση ή σωματικές αναπηρίες…!!!

Στα παιδιά, που όταν τα βλέπουμε, ή τα λυπόμαστε ή αποστρέφουμε το βλέμμα μας και ευχόμαστε μακριά από μας τέτοιο κακό.

Επειδή είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά έναν τέτοιο άγγελο, ξέρω πως αν κοιτάξεις βαθιά μέσα στην ψυχούλα τους, θα δεις πως είναι τα πιο αγνά, τα πιο γλυκά, τα πιο αθώα πλάσματα πάνω στη γη…!!!

Ξέρουν μόνο να αγαπούν και αγαπούν χωρίς αντάλλαγμα…!!!

Το μόνο που χρειάζονται, είναι η αγάπη μας και η φροντίδα μας και να γίνουν αποδεκτά με τα όποια «ελαττώματά» τους από τη σάπια κοινωνία μας.

Με το «φύλακα άγγελό» μου, μεγαλώσαμε μαζί, ήταν ο καλύτερος μου φίλος, ο αδερφός μου, το γέλιο μου, η χαρά μου.

Ήταν ο αδερφός του πατέρα μου, αλλά παρόλη τη μεγάλη διαφορά ηλικίας, για μένα ήταν πάντα το μικρό μου αδερφάκι, γιατί νοητικά παρέμενε στην παιδικότητά του.

Αυτό το παιδί, μου έμαθε πολλά… μου έμαθε να αγαπώ τους ανθρώπους, να σέβομαι τις ιδιαιτερότητές τους, να προσφέρω βοήθεια σε όποιον τη χρειάζεται και… το σπουδαιότερο… να αγαπάω τις ψυχές των ανθρώπων, να βλέπω τον εσωτερικό τους κόσμο και να μην κρίνω ανάλογα με την εξωτερική τους εμφάνιση, γιατί η καλοσύνη και η μεγαλοψυχία ομορφαίνουν και τον πιο άσχημο άνθρωπο, ενώ η κακία και η μικροψυχία ασχημαίνουν και τον πιο όμορφο… !!!

Και κάτι ακόμα … δεν κολλάει η αναπηρία…!!!

Αντιθέτως, η αγένεια, η αμάθεια, η βλακεία, η προσβολή, η έλλειψη σεβασμού και παιδείας, είναι επικίνδυνα αγιάτρευτες και μεταδοτικές ασθένειες.

Υστερόγραφο: Θεωρώ ηθική υποχρέωση μου, αυτή τη δημοσίευση στην μνήμη του, στην ψυχή του και στην ψυχή μου, γιατί, ενώ έχω υποστεί έντονο ρατσισμό και μπόουλινγκ εξαιτίας του και θα μπορούσα να είχα γίνει ένα προβληματικό και μνησίκακο άτομο, μου έβγαλε τον καλύτερο μου εαυτό!!!

Σχετικά άρθρα: