Με τριαντάφυλλα υποδέχτηκαν τις «ηρωίδες» εθελόντριες νοσοκόμες από την Κρήτη

Με τριαντάφυλλα υποδέχτηκαν τις «ηρωίδες» εθελόντριες νοσοκόμες από την Κρήτη

Συγκινητική υποδοχή για τις 10 νοσηλεύτριες στη Θεσσαλονίκη – «Θα μείνουμε όσο χρειαστεί»

Συγκινητική ήταν η υποδοχή στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης για τις εθελόντριες νοσοκόμες από την Κρήτη.

Οι 10 Κρητικές «ηρωίδες» έφτασαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» από το «Νίκος Καζαντζάκης» το βράδυ της Τετάρτης.

Βγαίνοντας από το αεροδρόμιο τις υποδέχτηκαν με τριαντάφυλλα οι διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης και Δημήτρης Τσαλικάκης καθώς και ο διοικητής του «Ιπποκρατείου» Νικόλαος Αντωνάκης.

Οι δέκα νοσηλεύτριες, που είναι ειδικευμένες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ήρθαν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να διστάσουν να αφήσουν τις οικογένειες και τα σπίτια τους σκεπτόμενες ότι μπορεί στη θέση αυτών που νοσηλεύονται στην Εντατική και χρειάζονται βοήθεια θα μπορούσε να είναι κάποιος δικός τους ή ακόμη και οι ίδιες.

Μάλιστα, όπως δήλωσαν, είναι αποφασισμένες να μείνουν στη συμπρωτεύουσα «για όσο χρειαστεί».

Από σήμερα το πρωί, οι δέκα γυναίκες θα μπουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού σε ΜΕΘ του «Ιπποκρατείου».

Το παράδειγμά τους ακολουθούν και άλλες πέντε νοσηλεύτριες που θα έρθουν από το «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής προκειμένου να υποστηρίξουν κι αυτές το «Ιπποκράτειο».

Άλλες έξι νοσηλεύτριες και ένας νοσηλευτής αναμένεται να έρθουν από το Άργος και τα Ιωάννινα αντιστοίχως, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Υστερόγραφο της epimenoume.gr

Παρακολουθώντας την άφιξη στη Θεσσαλονίκη των Κριτικών νοσηλευτριών, για να προσφέρουν τη βοήθεια τους εθελοντικά στην μάχη κατά του κορωνοϊου, στο «Ιπποκράτειο νοσοκομείο», ως Βορειοηπειρώτες, ο νους μας πήγε στο 1940 – ‘41, που ανάμεσα στους Έλληνες φαντάρους, που πολέμησαν στην Ήπειρο με τους Ιταλούς κατακτητές, ήταν παρά πολλοί οι Κριτικοί. Πάντα στα πιο δύσκολα μέτωπα, βρίσκονται κάτοικοι αυτού του νησιού.

Πηγή: neakriti.gr

Σχετικά άρθρα: