ΜΗΝΥΜΑ ΤΕΛΟΓΛΟΥ

ΜΗΝΥΜΑ  ΤΕΛΟΓΛΟΥ

(Στους Βορειοηπειρώτες)

    Σε ημερίδα, που διοργάνωσε το «Βορειοηπειρωτικό Φόρουμ Εθνικής Δικαίωσης» στο Ξενοδοχείο «Τιτάνια» για την απόδοση από την Ελληνική Κυβέρνηση της Ελληνικής  Ιθαγένειας  στους Βορειοηπειρώτες, μεταξύ των  άλλων, ήταν προσκεκλημένος ομιλητής και ο γνωστός δημοσιογράφος, συνεργάτης στις τηλεοπτικές  εκπομπές «Μαύρο κουτί» και  «Φακέλοι»,  Τάσος Τέλογλου.

    Ανέβηκε στο βήμα χωρίς επίσημη προετοιμασία. Χωρίς χαρτί, αφού σε γνωστό θέμα θα περιστρεφόταν η συζήτησή του. Σε αυτό που το υπόφερε  κάποτε ο ίδιος και οι δικοί του, ως μετανάστες στην ίδια την Πατρίδα τους, την Ελλάδα.

    Διέθετε όλα τα στοιχεία κι έκανε συνοπτική αναφορά. Με την ομιλία του ξεδίπλωσε όλες τις θέσεις του, τις προθέσεις του και τις λύσεις μετά προσπαθειών.

    – Εσείς, οι Βορειοηπειρώτες, – κάπως έτσι  εκφράστηκε – πρέπει να είστε πρώτα ενωμένοι κι ύστερα να πιέζεται με δημοκρατικό τρόπο την κάθε κυβέρνηση, για να σας λύνει πρόβλημα. Να επιμένετε στον αγώνα. Να ανεβάζετε την αγωνιστικότητα. Να πετυχαίνετε αποτέλεσμα.

    Καμιά  κυβέρνηση  δεν έχει την καλή  διάθεση, την πρόθεση να λύσει πρόβλημα.   Μετράει το πρόβλημα με το μέτρο της και το χειρίζεται όπως τη συμφέρει. Μόνον όταν δέχεται έντονες πιέσεις δρομολογεί κάποιες λύσεις.

    Εσείς να κοιτάτε το πρόβλημα από τη δική σας σκοπιά. Και να το προωθείτε για τα δικά σας συμφέροντα.

    Σας ευχαριστώ!

    Γράψαμε στο σημειωματάριο μας τότε:

    – Σωστή η τοποθέτηση, η συμβουλή σας, αγαπητέ συνάδελφε, Τέλογλου. Δύσκολη, όμως, η πράξη μας. Τα προσωπικά συμφέροντα και το πολιτικό και ιδεολογικό αποκούμπι όλων αυτών  που  ηγούνται κινημάτων, δεν μας αφήνουν να  πετύχουμε.   

(Κείμενο από το βιβλίο μου «Εγκατάλειψη: 15/03/2006)  

Σχετικά άρθρα: