Μπάιντεν: «Θα κερδίσουμε την κούρσα με ξεκάθαρη πλειοψηφία»

Μπάιντεν: «Θα κερδίσουμε την κούρσα με ξεκάθαρη πλειοψηφία»
«Μπορεί να είμαστε αντίπαλοι, αλλά δεν είμαστε εχθροί. Είμαστε Αμερικανοί», υπογράμμισε

Παρά την μη ύπαρξη ενός τελικού αποτελέσματος για ακόμη ένα βράδυ μετά τις Αμερικανικές Προεδρικές Εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ο πρώην Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία της χώρας, σε ομιλία του η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για να γιορτάσει τη νίκη του, όμως άλλαξε προσέγγιση.

Πρόσθεσε ότι αυτή είναι μια δύσκολη ώρα για τη χώρα, με την πανδημία του κορωνοϊού να εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς και με τον συνολικό αριθμό των ημερήσιων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και θανάτων να αυξάνεται συνεχώς. Σημείωσε δε, ότι κανένας δεν μπορεί να μετρήσει την θλίψη που προκαλεί αυτή η κατάσταση και ότι από την πρώτη μέρα της εκλογής του θα ενεργοποιήσει το πρόγραμμα του για την αντιμετώπιση του ιού.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα έχουν αποφύγει μέχρι στιγμής να τον ανακηρύξουν νικητή καθώς συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων.

Σημεία από την ομιλία του:

«Συμπατριώτες μου, δεν έχουμε ακόμη ένα τελικό αποτέλεσμα, αλλά οι αριθμοί μας δείχνουν κάτι ξεκάθαρο. Μια σαφής και πειστική ιστορία. Θα κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα»

«Θα κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα. Απλά κοιτάξτε τα γεγονότα από χθες. Θα κερδίσουμε την Αριζόνα μετά από 24 χρόνια. Πριν είκοσι τέσσερις ώρες ήμασταν πίσω στη Τζόρτζια, τώρα είμαστε μπροστά, και θα κερδίσουμε αυτή την πολιτεία μετά από 28 χρόνια. Πριν από είκοσι τέσσερις ώρες ήμασταν πίσω στην Πενσυλβάνια, και θα την κερδίσουμε και αυτή. Κερδίζουμε στη Νεβάδα, και στην πραγματικότητα το προβάδισμά μας μόλις διπλασιάστηκε εκεί. ‘Εχουμε ξαναχτίσει το Μπλε Τείχος».

«Είμαστε σε καλό δρόμο για να ξεπεράσουμε τις 300 εκλογικές ψήφους. Και κοιτάξτε τους εθνικούς αριθμούς. Έχουμε μαζέψει από 74 εκατομμύρια ψήφους, περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο υποψήφιο για την προεδρία στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Αυτοί δεν είναι αριθμοί, αυτοί είναι ψήφοι, με ψηφοφόρους πίσω τους»

«Αποδεικνύουμε ξανά αυτό που αποδεικνύεται εδώ και 244 χρόνια σε αυτήν τη χώρα: Η δημοκρατία λειτουργεί. Η ψήφος σας θα μετρηθεί. Δεν με νοιάζει πόσο σκληρά κάποιοι προσπαθούν να το σταματήσουν, δεν θα το αφήσω να συμβεί».

«Θα κερδίσουμε την κούρσα με ξεκάθαρη πλειοψηφία, με το έθνος πίσω μας».

«Οι εντάσεις είναι υψηλές μετά από αυτή τη δύσκολη εκλογική διαδικασία. Έχουμε σοβαρά προβλήματα, δεν έχουμε άλλο χρόνο να σπαταλήσουμε σε ένα κομματικό πόλεμο. Μπορεί να είμαστε αντίπαλοι, αλλά δεν είμαστε εχθροί. Είμαστε Αμερικανοί. Έχει έρθει η ώρα να συσπειρωθούμε για να ξεπεράσουμε την οργή».

Πηγή: kathimerini.com

Σχετικά άρθρα: