Μπορείς να διαγράψεις την μνήμη;

Μπορείς να διαγράψεις την μνήμη;

Όταν η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο τρείς ήταν οι επιλογές μας. Να δεχθούμε τους όρους του κράτους τρομοκράτη Τουρκία άμεσα ή να τους δεχθούμε σιγά – σιγά. Τρίτη επιλογή μας ήταν η προετοιμασία για Απελευθέρωση της χώρας μας όταν θα το επέτρεπαν οι συγκυρίες.

Εμείς προτιμήσαμε την δεύτερη μέθοδο, δηλαδή αποδοχή των Τουρκικών όρων σιγά σιγά σιγά… Έτσι από το Όλοι οι Πρόσφυγες στα Σπίτια τους, φτάσαμε σήμερα να είμαστε κοντά στην υπογραφή παράδοσής μας στην εθνοκτόνο Τουρκία, άσχετα αν οι δικοί μας μιλούν για Τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Δύο ήταν τα συνθήματα του αγώνα μας. Το Δεν Ξεχνώ και Τα Σύνορα μας Είναι στην Κερύνεια. Με τις νουθεσίες του σκιώδη κυβερνήτη της Κύπρου, Βρετανού Ύπατου Αρμοστού οι «δικοί μας» άρχισαν την απάλειψή του Τα Σύνορα μας Είναι στην Κερύνεια και μετά πήρε σειρά το Δεν Ξεχνώ.

Για αυτό αν είστε τυχεροί να δείτε ένα από τα δύο, θα τους έχουν ξεφύγει και ξεθωριάσει από τον χρόνο.

Παρά την όλη τους προσπάθεια, είναι άποψη μου πως τους μόνους που έχουν πείσει να τα διαγράψουν από την μνήμη τους είναι κάποιους Διζωνιστές/Διχοτομιστές, από αυτούς που ψήφισαν τότε Ναι στο δημοψήφισμα.

Το Δεν Ξεχνώ και το Τα Σύνορα μας Είναι στην Κερύνεια έχουν χαραχτεί με ανεξίτηλο τρόπο στην καρδιά και στο μυαλό μας.

Για Αυτό για μας πάντα Τα Σύνορα μας Είναι στην Κερύνεια. Δεν Ξεχνώ, Διεκδικώ την κλεμμένη μας γη.

Πέτρος Ασσιώτης

Γιώργος Μύτιλης