Μόνικα Μπελούτσι: «Λατρεύω την Ελλάδα. Είμαι κόρη δύο πολιτισμών, του ελληνικού και του ιταλικού»

Μόνικα Μπελούτσι: «Λατρεύω την Ελλάδα. Είμαι κόρη δύο πολιτισμών, του ελληνικού και του ιταλικού»

Στην παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» που ανεβάζει στο Ηρώδειο, αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή «φλΕΡΤ» της δημόσιας τηλεόρασης η Μόνικα Μπελούτσι.

Η σούπερ σταρ του παγκόσμιου κινηματογράφου βρίσκεται στην Ελλάδα από τα μέσα του Αυγούστου, προκειμένου να ανεβάσει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή επιστολές και αναμνήσεις της Μαρίας Κάλλας, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Τομ Βολφ.

Κατόπιν μεγάλης ζήτησης, το ΚΑΣ ενέκρινε την προσθήκη μιας επιπλέον βραδιάς και έτσι οι νέες και μοναδικές ημερομηνίες διεξαγωγής της παράστασης, με τη Μόνικα Μπελούτσι στον ρόλο της Μαρία Κάλλας είναι στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2020.

Η Μόνικα Μπελούτσι αναφέρθηκε με θέρμη και θαυμασμό στην Ελληνίδα καλλιτέχνη και στην ερώτηση ποια είναι τα κοινά της με την Μαρία Κάλλας απάντησε: «Η Μαρία Κάλλας ήταν μια μεγάλη ντίβα και τη σέβομαι ως προσωπικότητα και ως καλλιτέχνιδα. Είναι πολύ δύσκολο να συγκριθώ μαζί της. Νομίζω ότι ο Τομ Βολφ (σκηνοθέτης της παράστασης) με επέλεξε επειδή είναι το μεσογειακό μέρος μου που με κάνει να του τη θυμίζω».

«Την προσεγγίζω με μεγάλη ταπεινότητα γιατί τη σέβομαι τόσο» πρόσθεσε. Σύμφωνα με τη Μόνικα Μπελούτσι «η παράσταση αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά και πρόκληση για μένα. Θα είναι μια εξαιρετική συναισθηματική εμπειρία και περιμένω αυτή τη στιγμή, γιατί πιστεύω ότι πρόκειται να συμβεί κάτι μαγικό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση εάν έγραφε ένα γράμμα στη Μαρία Κάλλας, τι θα τη ρωτούσε, η Μόνικα Μπελούτσι απάντησε ότι είναι σίγουρη πως η μεγάλη ντίβα είχε κρατήσει πολλά μυστικά για τον εαυτό της και θα ήθελε να μάθει γι’ αυτά.

Μόνικα Μπελούτσι: Είμαι κόρη δύο πολιτισμών, της Ελλάδας και της Ιταλίας

Αν και η εμφάνισή της στο Ηρώδειο θα είναι η πρώτη για τη Μόνικα Μπελούτσι, η Ιταλίδα ηθοποιός επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα. «Λατρεύω την Ελλάδα, όταν είμαι στην Ελλάδα νιώθω σαν στο σπίτι μου» παραδέχεται.

Όπως λέει «ίσως δεν είναι σύμπτωση που υποδύομαι την Μαρία Κάλλας που ήταν Ελληνίδα και ίσως είναι στην κουλτούρα μας η όλη σχέση μεταξύ της Ιταλίας και της Ελλάδας, μεταξύ της Ρώμης και της Αθήνας. Νομίζω πως είμαι κόρη αυτών των δύο πολιτισμών».

Έπειτα από τόσα χρόνια λαμπρής καριέρας στον κινηματογράφο, η Μόνικα Μπελούτσι αρνείται να μιλήσει η ίδια για τον εαυτό της. «Δεν μου αρέσει να περιγράφω τον εαυτό μου, προτιμώ να κρίνομαι, παρά να κρίνω» λέει χαρακτηριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα: