Μόσχα: Θα υπάρξει «σκληρή απάντηση» για τις ενέργειες της Ε.Ε.

Μόσχα: Θα υπάρξει «σκληρή απάντηση» για τις ενέργειες της Ε.Ε.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε ότι όσοι προμηθεύουν με όπλα στην Ουκρανία, θα φέρουν και την ευθύνη αν τα όπλα αυτά χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι οι ενέργειες της Ε.Ε. κατά την Ρωσίας δεν θα μείνουν χωρίς «σκληρή απάντηση».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε ότι όσοι προμηθεύουν με όπλα στην Ουκρανία, θα φέρουν και την ευθύνη αν τα όπλα αυτά χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. άναψαν το «πράσινο φως» για τη χρηματοδότηση από τον κοινοτικό προϋπολογισμό της παροχής οπλισμού και άλλων μορφών στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή.

Η Ε.Ε. ανακοίνωσε ότι κλείνει τον εναέριο χώρο της για όλα τα ρωσικά αεροσκάφη, καθώς και ότι απαγορεύει τη μετάδοση στην Ε.Ε. του «Russia Today», του «Sputnik» και των θυγατρικών τους.

Παράλληλα, η Ε.Ε. αποφάσισε τον αποκλεισμό της ρωσικής κεντρικής τράπεζας από οποιαδήποτε συναλλαγή με αντισυμβαλλόμενους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τον αποκλεισμό μέρους του ρωσικού τραπεζικού συστήματος από το διεθνές σύστημα πληρωμών SWIFT.

kathimerini.gr

Σχετικά άρθρα: