Ναρκωμένη ακόμα η ελευθερία σκέψης και έκφρασης

Ναρκωμένη ακόμα η ελευθερία σκέψης και έκφρασης

Το θέμα της πολιτικής και εθνικής εκδίωξης που υπέστη ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού του χώρου μας πριν το 1990, θεωρώ ότι ακόμα δεν βρήκε την απαιτούμενη προβολή, σε σχέση με τις τεράστιες πολιτικο – κοινωνικές διαστάσεις του.

O σπουδαίος ιστορικός ερευνητής και μελετητής, Σταύρος Ντάγιος, κατά καιρούς φέρνει στο φως της δημοσιότητας αναμφισβήτητα στοιχεία που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα στο χώρο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Ο περίφημος μυθιστοριογράφος, Τηλέμαχος Κώτσιας, στον πρόλογο του βιβλίου του «Σινική μελάνη», με αντικείμενο το συγκεκριμένο θέμα, κάνει έκκληση να το διαβάσουν οι Αριστεροί.

Η ανύψωση της προτομής του Εθνομάρτυρα Βασιλείου Σαχίνη, ενός συμβόλου της πολιτικής και εθνικής δίωξης στο χώρο μας, με τη μέριμνα του δημοσιογράφου Γιώργο Μύτιλη, αντιμετωπίστηκε από τους πολιτικούς φορείς μας και από ένα κομμάτι της κοινότητάς μας, με δυσπιστία και καχυποψία.

Οι πικάντικες γεωπολιτικές αναλύσεις του δημοσιογράφου Παναγιώτη Μπάρκα από κάποιους θεωρούνται παράτολμες.

Η τελετή μνημόνευσης της σφαγής των συμπατριωτών μας στην Γλύνα, γίνεται με παρωπίδες. Δεν λέγεται ακόμα η βασική αλήθεια.

Ακόμα και τη σκέψη, την πρόταση, για τοποθέτηση μιας αναμνηστικής πλάκας στη μνήμη των 24 πρώην πολιτικών φυλακισθέντων του χωριού μου, κάποιοι τη βλέπουν σαν πρόκληση.

30 χρόνια, λοιπόν, μετά από την πτώση του δικτατορικού καθεστώτος, η ελευθερία σκέψης, ιδεών, η ελεύθερη δημοκρατική αντίληψη των πραγμάτων, φαίνεται δεν έχει συνέλθει ακόμα από τη βαριά νάρκωση που της έχει προκαλέσει η ξέφρενη πρώην κομμουνιστική προπαγάνδα.

Αλκιβιάδης ΝΤΑΛΕΣ

Σχετικά άρθρα: