Ναύαρχος Παυλόπουλος: Τελεσίγραφο στους Τούρκους μέσα στο ΝΑΤΟ

Ναύαρχος Παυλόπουλος: Τελεσίγραφο στους Τούρκους μέσα στο ΝΑΤΟ
Το πέρασμα του Ναυάρχου από τον Ναύσταθμο Σούδας

Τα σχόλια της ελληνικής πλευράς επί των προτάσεων του ΓΓ γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ για ενδεχόμενο μηχανισμό αποκλιμάκωσης με την Τουρκία, υπέβαλε ο Έλληνας, αξιωματικός, Ναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος, στο γραφείο του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ.

Ο εν λόγω Ναύαρχος είναι από τα ικανότερα στελέχη του Πολεμικού μας Ναυτικού, με πέρασμα από τον Ναύσταθμο Σούδας, ενώ είναι ένας εκ των δημιουργών του ΚΕΝΑΠ (Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής) στη Σούδα.

Όπως τόνισαν διπλωματικές πηγές, δεν υπήρξε κανένας διάλογος με τον Τούρκο στρατιωτικό, ενώ σύμφωνα με πηγές του enikos.gr το οποίο αποκαλύπτει το παρασκήνιο της υπόθεσης, ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Ναύαρχος Παυλόπουλος ξεκαθάρισε στο ΝΑΤΟ ότι «δεν συζητά με εισβολείς»!

Τόσο ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Συμμαχίας, πτέραρχος Στιούαρτ Πιτς, όσο και ο Τούρκος Αξιωματικός, ήταν προετοιμασμένοι για διάλογο, αλλά ο Έλληνας Ναύαρχος, αφού κατέθεσε εγγράφως τα ελληνικά σχόλια, ζήτησε να κάνουν το ίδιο και εκείνοι αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο συζήτησης. Σύμφωνα με το enikos.gr ο Τούρκος αιφνιδιάστηκε, καθώς δεν ήταν προετοιμασμένος και ζήτησε χρόνο για να υποβάλλει τις προτάσεις του.

Υπενθυμίζεται πως διπλωματικές πηγές ανέφεραν χτες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως οι πληροφορίες που διακινεί η τουρκική πλευρά περί “ανταλλαγής απόψεων” στο πλαίσιο “τεχνικών συζητήσεων” στο ΝΑΤΟ είναι εκτός πραγματικότητας και ο Έλληνας αξιωματικός μετέβη στο γραφείο του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ προκειμένου υποβάλει τα σχόλια της ελληνικής πλευράς επί των προτάσεων του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ για ενδεχόμενο μηχανισμό αποκλιμάκωσης και μόνο.

Οι αναφορές σε “ανταλλαγή απόψεων” στο πλαίσιο “τεχνικών συζητήσεων” εντάσσονται στη διαρκή προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα προκειμένου να αποφύγει την επιβολή κυρώσεων για τις παράνομες ενέργειές της, σημείωσαν χαρακτηριστικά.

(Φωτογραφία Αρχείου – IN TIME)

Πηγή: neakriti.gr

Σχετικά άρθρα: