«Να είναι “φρέσκα” τα χρήματα για τους συνταξιούχους Έλληνες Βορειοηπειρώτες όπως τα ψάρια…;!»

«Να είναι “φρέσκα” τα χρήματα για τους συνταξιούχους Έλληνες Βορειοηπειρώτες όπως τα ψάρια…;!»

Διάλογος ανάμεσα σε δύο καλούς μου φίλους, που βλέπετε στη φωτογραφία: τον Χρήστο Τσαλίκη, (έτσι στα χάη του, σαν να πάει σε χορό) και το Σπύρο Τσιάβο (να οδηγεί και να σκέφτεται) στο κείμενο του Αλκιβιάδη ΝΤΑΛΕ: «Δύο υπουργοί, το ίδιο άδικοι. Απέναντι στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες», που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην ιστοσελίδα μας, epimenoume.gr

Σχολίασε ο Χρήστος Τσαλίκης, (αργά τη νύχτα του ‘ρθε η έμπνευση):

«Τυχαία προχθές μου βγήκε μπροστά, ο νόμος της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, που είχε ψηφίσει για την εθνική και αναλογική σύνταξη. Από τότε, ο Γιωργάκης είχε θέσει ως όρο τα 30 χρόνια παραμονής στην Ελλάδα, για να πάρει κάποιος την πλήρη εθνική σύνταξη! Ήρθε μετά ο Σύριζα και τον έκανε 40 χρόνια. Ήρθε πιο μετά η ΝΔ και τον πήγε στα 30. Αυτό, έτσι απλά για ενημέρωση. Καλό βράδυ σε όλους εσάς!»

Πρόσεξε το παραπάνω σχόλιο ο Σπύρος Τσιάβος και απαντάει:

«Φίλε μου Χρήστο, ήρθε μετά η ΝΔ και το διατήρησε με το νόμο Βρούτση, το άλλαξε τώρα στα 30 χρόνια, με την παρέμβαση της Επιτροπής των Συνταξιούχων και Ομόνοιας. Ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί, θαααα … λίγο πριν τις εκλογές, να είναι φρέσκα τα χρήματα σαν τα ψάρια;!

Και ο Χρήστος Τσαλίκης ανακεφαλαιώνει:

«Σωστά, πολύ σωστά τα λες φίλε μου Σπύρο! Αυτή είναι η πικρή αλήθεια, δυστυχώς!»

Η γλώσσα τους (και των δύο) πάει σε δόντι που πονάει, στο ασφαλιστικό ζήτημα, που θα λυθεί, αλλά δεμένο είναι ακόμα, χειροπόδαρα. 

Γιώργος Μύτιλης