Να η ευκαιρία της ένωσης

Να η ευκαιρία της ένωσης

Η προώθηση και στήριξη του Νίκου Κούρη, ως κοινή υποψηφιότητα της Ομόνοιας και όλων των Ελλήνων στην Περιφέρεια Αυλώνας, εξυπηρετεί στόχους ενωτικούς και εθνικούς

Αφορμή, για να γράψω τα ακόλουθα, στάθηκε η πρόσφατη απόφαση του Κόμματος «Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας για το Μέλλον» ώστε να ορίσει υποψήφιο βουλευτή στην περιφέρεια της Αυλώνας για τις εκλογές της 25ης Απριλίου τον διακεκριμένο γιατρό Νίκο Κουρή και σκοπός μου είναι, να τονίσω την μεγάλη σημασία που έχει η επιλογή αυτή, καθώς πιστεύω ότι, στις καταστάσεις όπου η ιδιαίτερη πατρίδα μας «αιμορραγεί» εδώ και χρόνια από τα λάθη μας, από την αμέλειά μας, από την σκόπιμη ή μη αδιαφορία, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στη δική μας κοινότητα, απαιτείται σύμπραξη, σύμπνοια και αξιοπρέπεια.

Ως μέλος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας χάρηκα πολύ για την υποψηφιότητα του αξιοπρεπούς αυτού ανθρώπου και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω δημοσίως και να του ευχηθώ καλή επιτυχία, γιατί πρόκειται για μια προσωπικότητα που χαίρει ιδιαιτέρας εκτιμήσεως, όχι μόνο στο ομογενειακό, αλλά και στο παναλβανικο κοινό, γιατί σε όλη την επαγγελματική και πολιτική του πορεία απέδειξε ήθος ακούραστου υπηρέτη της υγείας των συμπολιτών στο νοσοκομείο «Πέτρος Νάκος» στους Αγίους Σαράντα και σφρίγος προστάτη δικαιωμάτων της μειονότητας, στην οποία ανήκει, με συγκεκριμένες πράξεις.

Κάνοντας χρήση της ιδιότητάς μου, ως πρώην Γραμματέας της Ομόνοιας, Παραρτήματος Δελβίνου το 1991-1996, μέλος του Γ. Σ. Ομόνοιας 1991-1996, ιδρυτικό μέλος του Κ.Ε.Α.Δ., από το 1992 έως 2003  στο Δέλβινο – Αγ. Σαράντα  και ως απλό και ενεργό μέλος σήμερα της Ομόνοιας, θεωρώ την υποψηφιότητα του Νίκου Κούρη, ως μια από τις καλύτερες και τις κατάλληλες που μπορεί  να  αντιπροσωπεύσει επάξια τον Ελληνισμό, αλλά και την ιδέα και την πράξη της Ομόνοιας που όλοι αναζητούμε από καιρό.

Στο πρόσωπο του Νίκου Κούρη ενσαρκώνεται η ίδια η Ομόνοια, ευθυγραμμίζεται με τα προσδοκώμενα της.

Γι αυτό, κάνω έκκληση στον αγαπητό Πρόεδρο της Ομόνοιας, τον Βασίλη Κάγιο, να αποδεχθεί, υποστηρίξει και προωθήσει την υποψηφιότητα του Νίκου Κούρη, ως την πρώτη και καλύτερη κοινή υποψηφιότητα της Ομόνοιας και όλων των Ελλήνων για την Περιφέρεια της Αυλώνας, επειδή αυτή είναι η πιο κατάλληλη για την ένωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στον κοινό αγώνα για την αξιοπρεπή διεκδίκηση των δικαιωμάτων του στην Αλβανία.

Παρακαλώ, να προβεί άμεσα και ανεπιφύλακτα σε θεσμικές ενέργειες και διαπραγματεύσεις με όλες τις παρατάξεις στο χώρο πριν να είναι αργά, ώστε η προσωπικότητα αυτή να ανέβει στα έδρανα του κοινοβουλίου ως συλλογική και όχι ως κομματική, με σκοπό, μετά της 25ης Απριλίου να αποτελέσει τη χρυσή ευκαιρία της ένωσης, της πραγματικής Ομόνοιας.

Καλώ, επίσης, όλους τους ανήσυχους για την ιδιαίτερη πατρίδα μας ανθρώπους, να τοποθετηθούν πάνω στο θέμα και να στηρίξουν την αφορμή της Ένωσης που μας προσφέρεται και που εξυπηρετεί τους εθνικούς μας στόχους. 

Επαναλαμβάνω: αύριο θα είναι αργά!

Με εκτίμηση

Αντώνης Βασίλης-Βασιλείου

Οικονομολόγος

Executive ΜΒΑ

Παν. Μακεδονίας Οικονομικών

& Κοινωνικών Επιστημών Θεσσαλονίκης

Αθήνα,31/01/2021

Σχετικά άρθρα: