Νεκρός από κορονοϊό ο αλτρουιστής φούρναρης που μοίραζε ψωμιά σε όσους είχαν ανάγκη εν μέσω COVID-19

Νεκρός από κορονοϊό ο αλτρουιστής φούρναρης που μοίραζε ψωμιά σε όσους είχαν ανάγκη εν μέσω COVID-19

Ο Μιλανέζος φούρναρης που άφηνε καλάθια με ψωμιά για τους ανθρώπους που επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία του κορονοϊού, άφησε την τελευταία του πνοή από κορονοϊό.

Όταν το πρώτο κύμα κορονοϊού έπληττε την Ιταλία, συντρίβοντάς την οικονομία ιδίως στον πλούσιο βορρά, ο αρτοποιός Τζιάνι Μπερναρντινέλο (Gianni Bernardinello) άρχισε να αφήνει καλάθια γεμάτα ψωμιά, πίτσα και γλυκίσματα έξω από τον φούρνο του, στην Τσάιναταουν του Μιλάνου.

Το μήνυμα πάνω από τα καλάθια έγραφε: «Μια βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Βοηθήστε τους εαυτούς σας, αλλά να σκέφτεστε και τους άλλους».

Όταν άφηνε τα καλάθια με τα καλούδια, ο κ. Μπερναρντινέλο εξαφανιζόταν αμέσως μέσα στο κατάστημά του, ώστε να μην νιώθουν αμηχανία ή ντροπή όσοι στέκονταν στην ουρά.

«Έλεγε πως έβαζε ό,τι είχε απομείνει από την περασμένη μέρα, αλλά τον έβλεπα να βάζει φρέσκο ψωμί στη μέση της μέρας. Νοιαζόταν πραγματικά» αναφέρει η Αλεσάντρα Ντε Λούκα, 56χρονη πελάτισσα και φίλη.

Ο αλτρουιστής κύριος Μπερναρντινέλο πέθανε στις 9 Νοεμβρίου από κορονοϊό σε νοσοκομείο του Μιλάνου σε ηλικία 76 χρόνων, γνωστοποίησε η κόρη του, Σαμουέλα.

Μέχρι τη στιγμή που νόσησε, πήγαινε στον φούρνο του κάθε μέρα παρότι οι κόρες του τον εκλιπαρούσαν να μείνει σπίτι.

«Μέσα σ’ αυτούς τους τοίχους δεν υπήρξε ούτε μια μέρα στην 130χρονη ιστορία του φούρνου που δεν φτιάξαμε ψωμί. Ακόμα και στους βομβαρδισμούς του 1943» συνήθιζε να λέει ο ίδιος που, αν και δούλευε από 12 χρόνων παιδί, αγόρασε τον φούρνο το 1989 και έμαθε από την αρχή την τέχνη του αρτοποιού.

Πηγή: sputniknews.gr

Σχετικά άρθρα: