Ξέφυγαν: Αλβανικά χωριά η Κόνιτσα, ο Γράμμος και το Δελβινάκι

Ξέφυγαν: Αλβανικά χωριά η Κόνιτσα, ο Γράμμος και το Δελβινάκι
Σε πρόκληση δίχως όρια προέβη αλβανός βουλευτής, και μάλιστα από το βήμα του αλβανικού Κοινοβουλίου, αναφερόμενος σε αλβανικά χωριά που έχει προσαρτήσει η Ελλάδα.

Σε πρόκληση δίχως όρια προέβη αλβανός βουλευτής, και μάλιστα από το βήμα του αλβανικού Κοινοβουλίου, αναφερόμενος σε αλβανικά χωριά που έχει προσαρτήσει η Ελλάδα.

«Αλβανικά χωριά στην Ελλάδα»

Οπως μεταδίδει η αλβανική ιστοσελίδα shqiptarja.com, ο νέος βουλευτής της αντιπολίτευσης, Κοστάκ Πάπα, που εισήλθε στο Κοινοβούλιο από τον κατάλογο του Δημοκρατικού Κόμματος στην περιοχή των Τιράνων, επέκρινε την κυβέρνηση για την εδαφική μεταρρύθμιση η οποία, όπως τόνισε, δεν βοηθά τα αλβανικά χωριά που βρίσκονται πέρα από τα ελληνικά σύνορα.

Μάλιστα, ο Πάπα ανέφερε ως αλβανικά χωριά την Κόνιτσα, τον Γράμμο και το Δελβινάκι, επικρίνοντας την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

«Θα αφήσετε (τους κατοίκους των χωριών αυτών) να αλλάξουν την αλβανική εθνικότητα την οποία έχουν εδώ και αιώνες;» αναρωτήθηκε.

Αντίδραση από τον Καραμέλιο

Στην ομιλία του αλβανού βουλευτή αντέδρασε ο Γρηγόρης Καραμέλιος, ο οποίος υπερασπίζεται τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, απαιτώντας να καταδικαστούν οι αναφορές του Κοστάκ Πάπα και να διαχωρίσει το Σώμα τη θέση του από αυτές τις αναχρονιστικές τοποθετήσεις.

«Πως μπορούμε να μιλάμε σήμερα για χωριά που ανήκουν σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Ο κάθε βουλευτής δεν έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει και δεν πρέπει να δυσχεραίνει την κατάσταση», τόνισε.

Πηγή: echedoros-a.gr

Σχετικά άρθρα: