Οι Δερβιτσώτες: Άνθρωποι της προσφοράς και των έργων

Οι Δερβιτσώτες: Άνθρωποι της προσφοράς και των έργων

Η Δημογεροντία της Κοινότητας της Δερβιτσάνης απευθύνει προς τους κάτοικους του χωριού κι όχι μόνο το ευχαριστήριο μήνυμα που ακολουθεί:

«Αγαπητοί συγχωριανοί μας!

Οι Δερβιτσώτες, όπως το έχουν αποδείξει και στο παρελθόν, είναι άνθρωποι της προσφοράς και των έργων. Για το κοινό καλό της Κοινότητας, ενώνονται και βγάζουν εις πέρας κάθε έργο που αναλαμβάνουν, προσπερνώντας κάθε δυσκολία.

Όπως όλοι γνωρίζετε και από άλλες αναρτήσεις, το τελευταίο διάστημα οι Δερβιτσώτες με συχνές εξορμήσεις προσπαθούσαν να κατεβάσουν το νερό απ’ την πηγή της Ματσιανιάς (στο βουνό Σγκόρα) στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μοναστήρι).

Το έργο αυτό ολοκληρώθηκε προχθές με χαρά, με την συμμετοχή αρκετών Δερβιτσωτών και τώρα στο Μοναστήρι υπάρχει πόσιμο, τρεχούμενο νερό!

Ευελπιστούμε στο άμεσο μέλλον το νερό να φτάσει στο χωριό για καθημερινή χρήση των κατοίκων! 

Επίσης, ένα άλλο έργο που ολοκληρώθηκε, είναι η τοποθέτηση δύο κολώνων και φωτιστικών led στο αλώνι του Μοναστηριού. Να τονίσουμε εδώ ότι το ένα φωτιστικό led το αγόρασε η Κοινότητα και το άλλο είναι ευγενική προσφορά ενός Βανιστιώτη, όπου τον ευχαριστούμε πολύ!

Όπως βλέπετε όνειρα και εκκρεμότητες πολλών ετών επιλύονται μέρα με την ημέρα, όταν υπάρχει αγάπη και καλή συνεργασία.

Για την ολοκλήρωση των έργων δούλεψαν εθελοντικά αρκετοί Δερβιτσώτες, όπως θα δείτε και στο φωτογραφικό υλικό.

Η Δημογεροντία Κοινότητας Δερβιτσάνης και τα μέλη της σας ευχαριστούν δημόσια και σας εύχονται καλή αντάμωση και σε επόμενα έργα!»

2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
14
15
16
17
18

Γιώργος Μύτιλης