Ουκρανία: Το ταξίδι-έκπληξη του Τζόνσον και ο περίπατος με Ζελένσκι στο Κίεβο – 120 τεθωρακισμένα στέλνει η Βρετανία

Ουκρανία: Το ταξίδι-έκπληξη του Τζόνσον και ο περίπατος με Ζελένσκι στο Κίεβο – 120 τεθωρακισμένα στέλνει η Βρετανία

ΚΟΣΜΟΣ

Με 120 τεθωρακισμένα οχήματα και νέα πυραυλικά συστήματα ενισχύει η Βρετανία την Ουκρανία, όπως έγινε γνωστό μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Μπόρις Τζόνσον στο Κίεβο – Σύνοψη της 45ης ημέρας του πολέμου στην Ουκρανία

Με 120 τεθωρακισμένα οχήματα και νέα πυραυλικά συστήματα ενισχύει η Βρετανία την Ουκρανία, όπως έγινε γνωστό από τη Ντάουνινγκ Στριτ, μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Μπόρις Τζόνσον στο Κίεβο.

«Χάρη στην ακλόνητη ηγεσία του προέδρου Ζελένσκι, στον ακατανίκητο ηρωισμό και το θάρρος του ουκρανικού λαού τα τερατώδη σχέδια του (Βλαντίμιρ) Πούτιν ματαιώθηκαν», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον μετά τη συνάντησή του με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

«Η Ουκρανία αψήφησε τις προβλέψεις και απώθησε τις ρωσικές δυνάμεις από τις πύλες του Κιέβου, επιτυγχάνοντας το μεγαλύτερο στρατιωτικό κατόρθωμα του 21ου αιώνα”» ανέφερε ο κ. Τζόνσον.

«Κατέστησα σαφές σήμερα ότι η Βρετανία στέκεται σταθερά δίπλα τους σε αυτή τη μάχη που συνεχίζεται και ότι θα παραμείνουμε έτσι για μακροπρόθεσμα» πρόσθεσε.

Η βοήθεια προστίθεται στον υψηλού επιπέδου στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 100 εκατομμυρίων στερλινών (130 εκατομμυρίων δολαρίων) που ανακοινώθηκε την Παρασκευή, δήλωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Κι άλλες χώρες πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Λονδίνου

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τις δυτικές χώρες να «ακολουθήσουν το παράδειγμα» της Βρετανίας σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική υποστήριξη προς τη χώρα του και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

«Και άλλα δυτικά δημοκρατικά κράτη πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε έχοντας δίπλα του τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δεσμεύτηκε να παράσχει στο Κίεβο τεθωρακισμένα οχήματα κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής επίσκεψής του στο Κίεβο.

«Είναι καιρός να επιβληθεί πλήρες εμπάργκο στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, να αυξηθούν οι παραδόσεις όπλων σε εμάς», συνέχισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

kathimerini.gr

Γιώργος Μύτιλης