Ούτε άχνα από την «Ομόνοια» και την «Ειδική Επιτροπή» για την αναβολή της απογραφής στην Αλβανία

Ούτε άχνα από την «Ομόνοια» και την «Ειδική Επιτροπή» για την αναβολή της απογραφής στην Αλβανία

ΑΙΧΜΕΣ

Πέρασαν αρκετές μέρες, εβδομάδες μάλλον, από τη στιγμή που κυκλοφόρησε η είδηση για την αναβολή εκ νέου της γενικής απογραφής πληθυσμού, Νοικοκυριών και Κατοικιών στην Αλβανία.

Έγιναν γνωστοί και οι λόγοι της αναβολής, πήρε θέση για την αποτυχία αυτή κι ο εξωτερικός παράγοντας, «δικαιολόγησε» την κατάσταση ο πρωθυπουργός, «απολογήθηκε» και η κυβέρνηση.

Εμείς, ως Εθνική Ελληνική Μειονότητα, για το μέγα και τρανό θέμα, τίποτε. Ούτε άχνα. Αδιαφορία από την Ομόνοια, αλλά και από την Επιτροπή Ειδικού Σκοπού, που συγκροτήθηκε από πέντε φορείς και θα ασχολούνταν αποκλειστικά με το ζήτημα αυτό.

Ακόμα καμιά επίσημη ανακοίνωση.

Ομόνοια και Ειδική Επιτροπή ήρθαν και σε ρήξη…  Τους έβαλαν σε καυγά – νομίζουμε – όχι τα πατριωτικά αισθήματα, αλλά… ο έλεγχος, η διαχείριση χρημάτων για την πίστωση των λεωφορείων που θα μετέφεραν τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες στα χωριά.

Ξεκάθαρο είναι ότι, όπως η Ομόνοια και η Ειδική Επιτροπή για την ενημέρωση σχετικά με την απογραφή, έκαναν τίποτε. Ακόμα και αυτή τη στιγμή αν ρωτήσεις τον κόσμο μας γνωρίζει ή όχι την χρονική περίοδο και τη σημασία της απογραφής, θα διαπιστώσεις απόλυτη άγνοια.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, δυστυχώς, λειτουργούν οι δικοί μας επίσημοι φορείς…

Σχετικά άρθρα: