Ούτε λέξη για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο από τον Ζελένσκι!

Ούτε λέξη για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο από τον Ζελένσκι!

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δεν βρήκε μία λέξη να πει για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Για να ακριβολογούμε δεν τόλμησε να ψελλίσει λέξη για να μη στεναχωρήσει τον προστάτη και συνεργάτη του Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο σε κάθε ευκαιρία εκθειάζει και «λιβανίζει». Αυτά για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και για να μην αδειάζουμε άλλο τις αποθήκες οπλισμού μας…

Ενοχλήθηκε κάποιος από την Κύπρο;

Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης απλά δήλωσε ότι «δεν είναι αυτό το οποίο περιμέναμε σήμερα. Βεβαίως και αυτό θα έπρεπε να γίνει, θέλω να είμαι ευθύς και κατηγορηματικός, αλλά αυτό που σήμερα αναμέναμε είναι να ακούσουμε αυτά που υποφέρει ο ουκρανικός λαός τώρα, αλλά τα ίδια που είχαμε υποφέρει το 1974.

Μας ενοχλεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε η οποιαδήποτε αναφορά. Οι αρχές δικαίου δεν διακρίνουν μεταξύ κρατών και παραβιάζονται τα δικαιώματα των μεν αλλά αγνοούνται τα δικαιώματα των άλλων.

Αυτό που εμείς πράξαμε είναι το προς τη διεθνή νομιμότητα καθήκον μας. Αν υπάρχουν άλλοι με ελαστικότερες συνειδήσεις ή που μπορεί να ανεχθούν ανάλογες πράξεις αρκεί να μην επηρεάζονται οι ίδιοι, αυτό είναι παντελώς ξένο από τις αρχές που διέπει μια ευρωπαϊκή χώρα και ιδιαίτερα μια χώρα που βίωσε και βιώνει ακόμα μέχρι και σήμερα τα δεινά μιας εισβολής που στήθηκε ή αιτιολογήθηκε πάνω στα ίδια ακριβώς επιχειρήματα και πάνω στα ίδια, δυστυχώς, ανύπαρκτα γεγονότα».

militaire.gr

Σχετικά άρθρα: