Ο Έντι Ράμα απαντά στους συνωμοσιολόγους που πολεμούν τα «Ανοιχτά Βαλκάνια»

Ο Έντι Ράμα απαντά στους συνωμοσιολόγους που πολεμούν τα «Ανοιχτά Βαλκάνια»

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, απάντησε σε όλους τους επικριτές ή τους σκεπτικιστές σχετικά με την πρωτοβουλία «Ανοιχτά Βαλκάνια», λέγοντας ότι δεν πρέπει να εγείρουν θεωρίες συνωμοσίας για αυτό το θέμα, αλλά ότι πρέπει να ξέρουν ότι όλα γίνονται για να χαλαρώσουν τα σύνορα και να αρθούν τα εμπόδια μειώνοντας το βάρος των αγροτών και των επιχειρήσεων στα σύνορα όπου τα προϊόντα τους αλλοιώνονται από πολύωρες παραμονές.

«Υπάρχουν συνεχείς παρεμβάσεις των αγροτών αφού αυτοί οι άνθρωποι υφίστανται το ιλιγγιώδες βάρος των συνόρων και των 4 ζευγαριών γραφειοκρατίας.

Μπορεί το δικαίωμά τους να αμφισβητηθεί από κάποιον που βρίσκεται σε μια καρέκλα τηλεοπτικού στούντιο που εγείρει θεωρίες συνωμοσίας για τα Ανοιχτά Βαλκάνια;

Μήπως όλοι αυτοί οι Κονισπολίτες για να πάνε τα προϊόντα τους στη  Βόρεια Μακεδονία και τη Βοσνία πρέπει να πάρουν το δρόμο για το Mangalen.

Όταν το πεπόνι φεύγει από την Κονίσπολη,  μέχρι να φθάσει στη Βοσνία έχει γίνει αποξηραμένο φρούτο» είπε χαρακτηριστικά ο Ράμα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός κάλεσε το Μαυροβούνιο, το Κοσσυφοπέδιο και τη Βοσνία να ενταχθούν στα Ανοιχτά Βαλκάνια:

«Οι τρεις χώρες χωρίς διάκριση καλούνται να έρθουν και να εργαστούν μαζί μας για τον λαό τους. Το θέμα της διαφωνίας έχει τον δικό του διάλογο και τον δικό του τρόπο. Εάν και οι 6 χώρες συμμετέχουμε στη Βαλκανική πρωτοβουλία «Ανοιχτά Βαλκάνια», τότε για το Κοσσυφοπέδιο και η Βοσνία η ατμόσφαιρα θα είναι πολύ καλύτερη για να αντιμετωπίσουμε άλλα θέματα», είπε ο Ράμα.

Shqiptarja.com

echedoros-a.gr

Σχετικά άρθρα: