Ο Έντι Ράμα ζήτησε κατανόηση για τη Σερβία: Μην τους πιέζετε για κυρώσεις στη Ρωσία

Ο Έντι Ράμα ζήτησε κατανόηση για τη Σερβία: Μην τους πιέζετε για κυρώσεις στη Ρωσία

Σε συνέντευξή του στο «politico.eu», ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα  αναφέρθηκε στην άρνηση της Σερβίας στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ζητώντας κατανόηση για τη θέση του Βελιγραδίου.

«Πρέπει να καταλάβετε ότι η Σερβία βρίσκεται σε πολύ διαφορετική θέση από πολλές άλλες χώρες, λόγω της ιστορίας της, λόγω των ειδικών δεσμών της με τη Ρωσία», είπε ο Ράμα.

Πρόσθεσε ότι το Βελιγράδι, το οποίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη Μόσχα για τον ενεργειακό εφοδιασμό, δεν πρέπει να πιεστεί να προχωρήσει σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

«Είναι αυτοκτονικό για την οικονομία τους. Η υπερβολική πίεση της Δύσης στη Σερβία θα μπορούσε να είναι επιζήμια για τη σταθερότητα της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων», είπε ο Ράμα.

«Μερικές φορές πρέπει να είμαστε υπομονετικοί με τους άλλους και να καταλάβουμε τι συμβαίνει, διαφορετικά δεν μπορούμε να κρατήσουμε αυτή την κοινότητα ενωμένη για υψηλότερους και καλύτερους στόχους» , πρόσθεσε.

«Νομίζω ότι η Σερβία βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Σίγουρα όχι με την ταχύτητα που ίσως μας αρέσει ή επιθυμούμε. Αλλά πιστέψτε με, τα άλλα σενάρια είναι πραγματικά πολύ άσχημα για όλους και, ειδικά, για αυτήν την περιοχή», είπε ο Ράμα.

gazetadita.al / echedoros-a.gr

Σχετικά άρθρα: