Ο απλός Βορειοηπειρώτης κοιμάται του καλού καιρού

Ο απλός Βορειοηπειρώτης κοιμάται του καλού καιρού

ΑΠΟΨΕΙΣ

(Λείπει η προσωπική ευθύνη)

Δικαιολογούμε την αδράνεια, την αμέλεια, την αδιαφορία του κόσμου, για την αποχή του από την ενεργή συμμετοχή στα κοινά, με την γενική έκφραση:  

«Δε φταίει ο κόσμος ποτέ και για τίποτε, αγέλη είναι. Ο εκλεγμένος φέρει την ευθύνη. Κι ως εκπρόσωπός του κοινού, είναι αναγκασμένος να τρέχει, να ανησυχεί, να αγωνίζεται, να λύνει τα προβλήματα».

Όμως, ο εκπρόσωπος, όσο δυνατός, εύστροφος, μαχητικός, προικισμένος και αν είναι, από μόνος του, δε μπορεί να κάνει τίποτε, χωρίς τη στήριξη του κόσμου, που δυστυχώς, μετά την εκλογή του ικανού, πέφτει σε λήθαργο, κοιμάται του καλού καιρού. Ούτε ελέγχει, ούτε ακολουθεί. Απλά χειροκροτεί!

Τα περιμένει όλα έτοιμα, χωρίς να βάλει, ο ίδιος, χέρι στη φωτιά, ούτε σε τσέπη. (Αν μπορείς να του το βάλεις και στο στόμα! Ακόμα καλύτερα!). Κι όμως, έχει δικαίωμα να αμφισβητεί.

Ο απλός πολίτης παρακολουθεί, περιμένει να δικαιωθεί, χωρίς συμμετοχή στις εξελίξεις. Απέχοντας από τον αγώνα – κούνια που μας κούναγε – ασκεί σε αγωνιστές, σε ορισμένες περιπτώσεις και κριτική.  

Δεν γίνεται, όμως, έτσι.  

Για να είσαι κριτής και για να επωφεληθείς, φίλε μου Βορειοηπειρώτη, πρώτα πρέπει να είσαι αγωνιστής.

Χωρίς συμπαράσταση, κοινή προσπάθεια, πάμε πουθενά.

(Φωτογραφία από το ιστολόγιο Δερβιτσάνης)

Σχετικά άρθρα: