Ο βασιλικής καταγωγής Λέκα Ζόγκου πιθανός πρόεδρος της Αλβανίας

Ο βασιλικής καταγωγής Λέκα Ζόγκου πιθανός πρόεδρος της Αλβανίας

Το  αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Top Channel μετέδωσε «εκπληκτικά νέα» σχετικά με την πιθανότητα ποιος θα μπορούσε να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Αλβανίας, ο οποίος έχει την υποστήριξη διεθνών αξιωματούχων.

«Πρόκειται για τον πρίγκιπα Λέκα Ζόγκου Τζούνιορ, ο οποίος συναντήθηκε με τους Αμερικανούς αξιωματούχους Φίλιπ Ρίκερ και Γιούρι Κιμ. 

Αντίστοιχα, το όνομα του πρίγκιπα θα πρέπει να ληφθεί υπόψη λόγω της υποστήριξης που απολαμβάνει από τη διεθνή κοινότητα.

Όπως αναφέρει η τηλεόραση ενδέχεται το ανακοινωθέν για την υποψηφιότητα να προέλθει από τους διεθνείς εκπροσώπους.

Τα  αλβανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι κατά την παραμονή του στα Τίρανα στις 4 Ιουλίου πέρυσι, ο πρώην αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, σήμερα πρεσβευτής στο Λονδίνο Φίλιπ Ρίκερ, εκτός από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τον τότε αρχηγό των Δημοκρατικών της αντιπολίτευσης, Λουλζίμ Μπάσα, βρέθηκε, επίσης, στην κατοικία του Λέκα Ζόγκου του νεότερου.

«Ήταν η πρώτη φορά που υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ συναντήθηκε δημόσια με τον διάδοχο της πρώην αλβανικής μοναρχίας, σπουδαγμένο στη Μεγάλη Βρετανία στη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία, με υψηλούς βαθμούς. 

Η συνάντηση του Ρίκερ και του πρεσβευτή Κιμ με τον πρίγκιπα Λέκα, ή Λέκα Ζόγκου Τζούνιορ που είναι το πολιτικό του όνομα, διήρκεσε αρκετές ώρες, αλλά δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες, πρόσθεσε η τηλεόραση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, γιόρτασε τα 40α γενέθλιά του στις 25 Μαρτίου και το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να είναι πολύ ενεργός στα κοινωνικά δίκτυα.
« Άριστος μαθητής στο Λονδίνο, στην ηλικία που σύμφωνα με το Σύνταγμα μπορεί να είναι πρόεδρος, αγνός άνθρωπος που δεν ασχολείται με τη μεταβατική περίοδο στη χώρα. Πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει πατέρας του έθνους, χωρίς κομματικό ενδιαφέρον ή ένας βασιλιάς με προεδρικό στέμμα;

 Ποιος ξέρει τι σκέφτεται ο Ράμα ή οι Αμερικανοί, καταλήγει το αλβανικό κανάλι.

echedoros-a.gr

Σχετικά άρθρα: