Ο Βόρειος Ηπειρώτης, πληρώνει ακριβά, το θάνατο σε τουρκικό νοσοκομείο στα Τίρανα

Ο Βόρειος Ηπειρώτης, πληρώνει ακριβά, το θάνατο σε τουρκικό νοσοκομείο στα Τίρανα

Ένας Έλληνας ομοιογενής από Χιμάρα, άνω των 70 ετών, που επλήγη από το Covid -19, πέρασε περίπου τρεις εβδομάδες στο «Αμερικανικό Νοσοκομείο» στα Τίρανα και στη συνέχεια πέθανε πληρώνοντας μια πολύ ακριβή υπηρεσία, περίπου 3 χιλιάδες ευρώ τη νύχτα.

Εκατοντάδες Βόρειοι Ηπειρώτες, ειδικά από τη Χιμάρα, που δεν μπόρεσαν να διασχίσουν τα αλβανικά-ελληνικά σύνορα, ως αποτέλεσμα των μέτρων λιτότητας της Κορώνας Πάντεμι, αναγκάζονται να πάνε στα εξαιρετικά ακριβά νοσοκομεία τούρκων επενδυτών στην Αλβανία. Ωστόσο, η μοίρα του μοιράστηκε τον θάνατο, και δεν μπορούσε να δραπετεύσει, αλλά η υπηρεσία σε αυτό το νοσοκομείο και η πληρωμή που του γινόταν κάθε μέρα, δεν δικαιολογούν.

Το νοσοκομείο χρησιμοποιεί την τουρκική μέθοδο ακριβών ενέσεων, άγνωστη στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και έχει σώσει πολλούς ασθενείς, αλλά όχι πολλούς άλλους. Η δυσάρεστη κατάσταση και η έλλειψη ελπίδας, για θεραπεία στα αλβανικά κρατικά νοσοκομεία, έχει πάρει τη ζωή αρκετών δεκάδων ομογενών Ελλήνων από τη Χιμάρα.

Οι ελληνικές αρχές έχουν καθιερώσει για ένα χρόνο, αυστηρούς κανόνες διέλευσης των συνόρων, καθώς κανείς, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου, δεν μπορεί να διασχίσει, χωρίς να λάβει το τεστ του Covid, το οποίο βρίσκεται στις Κλινικές των Τιράνων, ενώ όταν ο πολίτης, αν και είναι Έλληνας, εάν μολυνθεί με Covid, δεν μπορεί να επιτραπεί η είσοδος στην Ελλάδα.

Το ελληνικό ιδιωτικό νοσοκομείο στα Τίρανα, «ΥΓΕΙΑ», πωλήθηκε στο «Αμερικανικό Νοσοκομείο» για 30 εκατομμύρια ευρώ πριν από λίγα χρόνια, και έγινε μέρος αυτού, διατηρώντας το μονοπώλιο των υψηλών τιμών στην ιδιωτική αγορά υγειονομικής περίθαλψης στην Αλβανία. 

Η Ελλάδα, καθώς και η Αλβανία, εντείνουν τα μέτρα κατά του Covid-19, απομονώνοντας όλο και περισσότερο την τάξη και την ασφάλεια της κίνησης, ενώ αυξάνεται η ανησυχία για τους Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου, οι οποίοι δεν προστατεύονται και δεν προσεγγίζεται βοήθεια για τη διαδικασία της. 19, δεν έχετε καν ένα σύγχρονο εξεταστικό κέντρο για τη διάγνωση μολυσματικών ασθενειών.

Αν και δεν πρόκειται για ιατρικό κέντρο ή για ένα νέο περιφερειακό νοσοκομείο που υποστηρίζεται από την Ελλάδα, όπως η Τουρκία, επεκτείνεται πιο νότια προς την Αλβανία, στο Φιέρι, κατασκευάζοντας πολύ ακριβά ιδιωτικά νοσοκομεία, στα οποία, φυσικά, το μεγαλύτερο μέρος των μεγάλων Ο πληθυσμός που θα θεραπευτεί θα είναι οι Βόρειοι Ηπειρώτες. 

Πηγή: smarkos.blogspot.com

Σχετικά άρθρα: