Ο γάιδαρος του Ψυχάρη και το Κυπριακό

Ο γάιδαρος του Ψυχάρη και το Κυπριακό

Το δώρο σε πολιτικό συντάκτη του Βήματος. H μεσολάβηση του Αλέκου Παπαδόπουλου για την εισαγωγή του κυρ Μέντιου από την Αλβανία και το στοίχημα για το Σχέδιο Ανάν!

Ανάμεσα σε όσα άφησε πίσω του ο Σταύρος Ψυχάρης, είναι και ένας… γάιδαρος. Κανονικός και εν ζωή ακόμη. Πρόκειται για παλιά ιστορία.

Επισκεπτόταν συχνά ένα κτήμα στα Μεσόγεια που ανήκε σε πολιτικό συντάκτη του «Βήματος». Επειδή στο κτήμα δεν υπήρχαν ζώα αποφάσισε να τους προσφέρει ένα κατοικίδιο ο ίδιος.

Μόνο που δεν ήταν αυτό που θα περίμενε κανείς, αλλά ένας … γάιδαρος. Χωρίς να τους ενημερώσει φυσικά.

Απλώς παρακάλεσε τον φίλο του Αλέκο Παπαδόπουλο να του βρει έναν γαϊδουράκι στη Θεσπρωτία – όπου πολιτευόταν τότε – και να τον στείλει στα Μεσόγεια.

Επειδή ο Αλέκος δεν βρήκε προσφερόμενο ζώο στην εκλογική του περιφέρεια τον …εισήγαγε από την Αλβανία!

Έκτοτε ο γάιδαρος έγινε η μασκότ του κτήματος, του πολιτικού συντάκτη, αλλά όλοι τον ξέρουν ως «γάιδαρο του Ψυχάρη».

Το αγαθό υποζύγιο ενεπλάκη μάλιστα και στο…Κυπριακό.

Όταν επρόκειτο να κριθεί το σχέδιο Ανάν, στη σύσκεψη των πολιτικών συντακτών του «Βήματος» υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στον Ψυχάρη και τον συντάκτη του για την έκβασή του, η οποία κατέληξε σε στοίχημα.

Αν δεν περνούσε το σχέδιο ο Ψυχάρης θα του έδινε χίλια ευρώ. Αν οι Κύπριοι το ενέκριναν, ο συντάκτης θα ταξίδευσε από τα Μεσόγεια ως την είσοδο του «Βήματος» καβάλα στον γάιδαρό του!

Η καταψήφιση του Σχεδίου απάλλαξε έναν πολιτικό συντάκτη μεγάλης εφημερίδας από το διασυρμό της μετακίνησης «επί πόλου όνου καθήμενος».

Πήρε ένα χιλιάρικο και ανέβηκαν και οι μετοχές του γιατί προέβλεψε σωστά…

ΥΓ: Ο εν λόγω πολιτικός συντάκτης έγραψε τα σημαντικότερα κείμενα για τον Σταύρο Ψυχάρη, πριν και μετά το θάνατο του σημαντικού εκδότη-δημοσιογράφου «που πίστευε ότι θα γινόταν βασιλιάς».

Και είμαστε περήφανοι, γιατί τα περισσότερα εξ αυτών τα έγραψε στο iEidiseis!

Β. Σκ / ieidiseis.gr

Γιώργος Μύτιλης