Ο ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΙΑΤΡΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΗΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΕΜΜ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΥΛΩΝΑΣ

Ο ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΙΑΤΡΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΗΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΕΜΜ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΥΛΩΝΑΣ

Το Εθνικό Συμβούλιο του Κόμματος των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» συνήλθε χθες, Κυριακή 24  Γενάρη  στη Λιβαδειά με θέμα ημερήσιας διάταξης  τις προεκλογικές διεργασίες και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει, ώστε η Εθνική Ελληνική Μειονότητα να αποκτήσει αυθεντική και αξιοπρεπή εκπροσώπηση στην Αλβανική Βουλή μετά την 25η Απριλίου.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου, Ηλίας Καλυβιώτης, μετέφερε στα μέλη την ομόφωνη απόφαση του Γενικού Προεδρείου, ώστε επικεφαλής της λίστας των υποψηφίων της περιφέρειας Αυλώνας, να οριστεί ο κύριος Νίκος Κούρης – ένας αξιόλογος ιατρός, διακριτός στον αγώνα για τη διάσωση ανθρωπίνων ζωών στην περιοχή του Νότου, αλλά και φλογερός υπερασπιστής των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Με απόλυτη πλειοψηφία το Ε.Σ.  επικύρωσε αυτή την απόφαση, εκφράζοντας ανοιχτά τη συμπάθεια και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Ο πρόεδρος του Κόμματος, κύριος Χρήστος Κίτσος, αναλύοντας την πρόσφατη πολιτική κατάσταση, εν όψει εκλογών, τόνισε ότι ο εκλογικός νόμος, για μία ακόμη φορά, κόπηκε στα μέτρα των μεγάλων κομμάτων και αυτό δυσκολεύει τα μικρά κόμματα. Η πρότασή μας για ποσοστιαία συμμετοχή της μειονότητας, δεν ελήφθη υπόψη, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας πτοήσει στον αγώνα για εκπροσώπηση στην αλβανική βουλή. Διαθέτουμε τόσα ισχυρά εφόδια, που μπορούμε να διαγωνιστούμε αξιοπρεπώς. Και ένα απ’ αυτά, είναι ο Νίκος Κούρης, ένα μοντέλο ανθρώπου και φιλάνθρωπου, που λείπει στην Αλβανία.

Ο ίδιος, ο γιατρός, τόνισε ότι το κύριο μέλημά μας πρέπει να είναι τα συμφέροντα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, γι’ αυτό διατίθεμαι στην υπηρεσία του αγώνα, τον οποίο πρέπει να κάνουμε από κοινού και με τις άλλες δυνάμεις και πρόσωπα του τόπου. Σεβόμαστε τη δημοκρατία και την διαφορετική άποψη, αλλά σε καμία περίπτωση δε θεωρούμε ότι ο πολιτικός ανταγωνισμός θα πρέπει να μας φέρει εχθρική αντιπαλότητα. Εμείς, ως γνώμονα, έχουμε την προστασία και ανάπτυξη του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού, διασφάλισης περιουσιακού, παιδείας στη μητρική γλώσσα, συμμετοχής στο δημόσιο, στο ποσοστό που μας ανήκει, ισονομία και άλλα ζωτικά που αγγίζουν την καθημερινότητα μας. Αναζητούμε την ενότητα και η ενότητα είναι η πράξη, το συγκεκριμένο έργο για τον πολίτη, για τον κάθε άνθρωπο και για το σύνολο. Η τεχνητή ενότητα δεν εξυπηρετεί τα κοινά μας, δε βολεύει, αλλά παρά μόνο παρατείνει τη ζοφερή κατάσταση που βρισκόμαστε, τόνισε ο κύριος Κούρης.

Υπό το πνεύμα αυτό, το Εθνικό Συμβούλιο έκανε έκκληση στην οργάνωση της Ομόνοιας και ΚΕΑΔ, να στηρίξει ως κοινή, την υποψηφιότητα του Νίκου Κούρη στην Περιφέρεια της Αυλώνας, για να στεφτεί αυτή τη δύσκολη περίσταση με αξιόλογη και εκπροσώπηση στη βουλή, με την προϋπόθεση, αυτό να σταθεί ως αφετηρία, για μια πραγματική και ουσιαστική πολιτική ένωση του Ελληνισμού της Αλβανίας στις επόμενες δεκαετίες.

Το Ε.Σ. συγκρότησε ταυτόχρονα δύο επιτροπές, η μία από τις οποίες αποτελείται από τον Χρ. Κίτσο, Ν. Κούρη, Ρ. Τσάκουλη και Η. Καλυβιώτη, η οποία εξουσιοδοτήθηκε για τις διαπραγματεύσεις και η άλλη με Κ. Θοδωρη, Γ. Ζαφείρη, Ε. Παππά, Π. Σκεύη, Α. Γκούτη, Μ. Παππά, για τη συμπλήρωση των δικαιολογητικών για την εγγραφή του κόμματος και του υποψηφίου στην Εκλογική Εφορευτική Επιτροπή.

Σχετικά άρθρα: