Ο Πούτιν μπορεί να σιώπα, όμως τα ρωσικά ΜΜΕ και ο ρωσικός λαός στηρίζουν Ελλάδα ξεκάθαρα

Ο Πούτιν μπορεί να σιώπα, όμως τα ρωσικά ΜΜΕ και ο ρωσικός λαός στηρίζουν Ελλάδα ξεκάθαρα

Την ώρα πoυ οι δήθεν εταίρoι μας γκριζάρoυν την εθνική μας κυριαρχία, η ρωσική κρατική τηλεόραση αναγνωρίζει πλήρως την ελληνική υφαλοκρηπίδα!

Διθυραμβικά σχόλια για την «κίνηση της φρεγάτας Λήμνoς που αχρήστευσε το τουρκικό Κεμάλ Ρέις»!

Μπορεί ο Πούτιν να διαφημίζει σε κάθε ευκαιρία την στενή του σχέση με τον Ερντογάν, φαίνεται όμως ότι ο ρωσικός λαός δεν ασπάζεται αυτή την λυκοφιλία. Και αυτό φαίνεται τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου τα μηνύματα των ρώσων υπέρ της Ελλάδας είναι πύρινα και συγκινητικά, αλλά και στα ρώσικα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το αφιέρωμα του ρωσικού κρατικού καναλιού όπως αποκάλυψε ο Θανάσης Αυγερινός στο Open, που ασπάζεται πλήρως τις ελληνικές θέσεις και την ελληνική κυριαρχία όπως ακριβώς την ορίζει η Ελλάδα. Ενδεικτικός ο χάρτης που παρουσιάζει το κανάλι κατά τη διάρκεια του αφιερώματος, που είναι ακριβώς ο επίσημος ελληνικός χάρτης, αλλά και το ρεπορτάζ που αναφέρει ξεκάθαρα ότι η τουρκική νηοπομπή παραβιάζει τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Και εδώ έχουμε το οξύμωρο, οι ρώσοι να ασπάζονται τις θέσεις μας, την ώρα που κάτι τύποι στο ελληνικό κοινοβούλιο σαν τον Καιρίδη, μιλούν για «διεθνή ύδατα»!

Την ίδια ώρα αναφορικά με το επεισόδιο με τη φρεγάτα Λήμνος, οι ρώσοι παρουσιάζουν το συμβάν ως ελληνικό θρίαμβο. Υποστηρίζουν ότι η ελληνική φρεγάτα όχι μόνο δεν έπαθε ζημιές από την τουρκική, αλλά αντίθετα η κίνηση που έκανε προκάλεσε ζημιές στην τουρκική φρεγάτα και τραυματισμούς τούρκων ναυτικών! Αυτό μάλλον εξηγεί και την οργή του Ερντογάν που ακόμα και πριν από λίγο έκανε λόγο για αντίποινα σε περίπτωση που άλλο τουρκικό πλοίο «παρενοχληθεί».

Αυτή η είδηση έβαλε φωτιά στα ρώσικα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με εκατοντάδες διθυραμβικά σχόλια για την Ελλάδα και σχόλια μισούς για την Τουρκία. Αυτό δείχνει ότι η ρωσική κοινή γνώμη ουδέποτε είδε με καλό μάτι την προσέγγιση Ρωσίας – Τουρκίας. Γεγονός που παραδέχτηκε μάλιστα ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την πρόσφατη συνομιλία του με τον Ερντογάν, όπου τον ενημέρωσε πως δέχεται ισχυρές πιέσεις να μην τον υποστηρίξει!

Μπορεί λοιπόν η Μόσχα να κάνει τα πολιτικά της παιχνίδια με την Τουρκία, ο ρωσικός λαός όμως έχει αντίθετη άποψη και τάσσεται ξεκάθαρα στο πλευρό της Ελλάδος. Ας προσέξει ο Πούτιν μην την πατήσει όπως ο Τραμπ, που η δημοτικότητα του κατέρρευσε όταν συμπορεύτηκε με τον Ερντογάν.

ΠΗΓΗ: https://www.newsbreak.gr

Σχετικά άρθρα: