Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΙΛΙΡ ΜΕΤΑ, ΤΙΜΑ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΙΛΙΡ ΜΕΤΑ, ΤΙΜΑ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥΣ

Η είδηση…

Ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα επισκέφτηκε τη Δερβιτσάνη, κοινότητα στην δικαιοδοσία του Δήμου Δρόπολης και Πωγωνίου, όπου ξεχώρισε και αξιολόγησε τρεις προσωπικότητες της Εθνικής Ελληνικής Μεινονότητας.

Τοποθέτησε ανθοδέσμη στο άγαλμα του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή, Λευτέρη Μήλου, καθώς και επισκέφτηκε τους αθλητικούς χώρους του γηπέδου που φέρει το όνομά του κορυφαίου ποδοσφαιριστή.

Ο Πρόεδρος Μέτα για την μεγάλη, παραδειγματική προσφορά στο αλβανικό ποδόσφαιρο, βράβευσε τον Λευτέρη Μήλο (μετά θανάτου) και τίμησε επίσης με βραβείο δύο αξιόλογους διανοούμενους του χώρου μας: τον Χρήστο Ντρίτσο (παραδειγματικός δάσκαλος, ταλαντούχος αθλητής, ποιοτικός δημοσιογράφος, κοινωνικός λειτουργός) και τον Σωκράτη Παπαδόπουλο (διακεκριμένος εκπαιδευτικός, προπονητής, αθλητικός συντάχτης, συγγραφέας…).

Τον Πρόεδρο, Μετά τον υποδέχτηκαν δεκάδες κάτοικοι του χωριού κι όχι μόνο, κορίτσια φορεμένα με την δροπολίτικη παραδοσιακή ενδυμασία, κλπ.

δρ β

Στο κέντρο του χωριού, με φόντο την «Δροπολίτισσα νύφη» σε γλυπτό, ο Ιλίρ Μέτα τόνισε στην ομιλία του προς το κοινό ότι η πόρτα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, για κάθε ζήτημα και ανησυχία σας, φίλοι μου, μειονοτικοί, είναι ανοιχτή.  

…και ο προβληματισμός

Η κάθοδος αυτή στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα, του Προέδρου Μέτα, είχε προεκλογική χροιά.

Δυναμώνει περισσότερο την ιδέα αυτή, η συνοδεία του από τον βουλευτή, Βαγγέλη Τάβο, καθώς και η απουσία από την εκδήλωση του Δήμαρχου της περιοχής, Δημήτρη Τόλη, που όπως δηλώνει επίσημα το Γραφείο Τύπου του Δήμου Δρόπολης και Πωγωνίου, δεν είχε προσκληθεί.

Μίλησε για υποδειγματική συμβίωση, ο Πρόεδρος, ανάμεσα στους δύο φίλους λαούς, αλλά δεν ξέρουμε αν σκέφτηκε την ίδια στιγμή την παραβίαση δίκαιων και δικαιωμάτων των μειονοτικών, σχετικά με το θέμα των περιουσιών, της παιδείας, την παραβίαση των συμβόλων, τις κλοπές, τις πιέσεις που ασκούνται από ακραίους εθνικιστές, κλπ, κλπ.

Σε όλες τις εκδηλώσεις αυτής της λογικής, στέκουν πλάι – πλάι οι σημαίες των δύο φίλων λαών.

Ψες έλειπε η ελληνική σημαία. Γιατί;!   

Σχετικά άρθρα: