Παρέμβαση Μπάιντεν υπέρ Ελλάδας: Να σταματήσει τις προκλήσεις η Τουρκία

Παρέμβαση Μπάιντεν υπέρ Ελλάδας: Να σταματήσει τις προκλήσεις η Τουρκία

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε την κυβέρνηση Τραμπ να πιέσει την Τουρκία προκειμένου να απόσχει από προκλητικές ενέργειες, ενώ ζήτησε από τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν να ακυρώσει την απόφασή του για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος. 

Ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε επίσης ότι υποστηρίζει τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ να εξουδετερωθούν οι εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και ότι οι συμφωνίες για σύσταση ενός στρατιωτικού μηχανισμού αποκλιμάκωσης και επανέναρξης των διπλωματικών συνομιλιών συνιστούν «βήματα προς την ορθή κατεύθυνση».

«Η κυβέρνηση Τραμπ πρέπει να πιέσει την Τουρκία να απόσχει από περαιτέρω προκλητικές ενέργειες στην περιοχή εναντίον της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των απειλών για χρήση βίας, και να δημιουργήσει χώρο για την επιτυχία της διπλωματίας», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Μπάιντεν.

«Καλώ επίσης», προσέθεσε «τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν να ανατρέψει την πρόσφατη απόφασή του για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος και να επιστρέψει το μνημείο στην προτέρα κατάστασή του ως μουσείου, διαβεβαιώνοντας ίση πρόσβαση για όλους, συμπεριλαμβανομένων των Ορθοδόξων πιστών».

Με πληροφορίες από Reuters

Πηγή μας: kathimerini.gr

Σχετικά άρθρα: