Παρέμβαση Meta για την δηλητηρίαση των κατοίκων της Kruja

Παρέμβαση Meta για την δηλητηρίαση των κατοίκων της Kruja

Περίπου 35 άτομα παρουσιάστηκαν με συμπτώματα δηλητηρίασης τις τελευταίες 2 ημέρες στα επείγοντα του νοσοκομείου της Kruja.

Η αστυνομία της Kruja, αφού έλαβε ειδοποίηση το μεσημέρι της Δευτέρας, από τα επείγοντα του Νοσοκομείου της Kruja, ότι τις τελευταίες δύο ημέρες έχουν ζητήσει ιατρική βοήθεια περίπου 35 πολίτες, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για δηλητηρίαση, δημιουργήθηκε αμέσως ανακριτική ομάδα, η οποία μετέβη στο νοσοκομείο της Kruja και συνεχίζει να εργάζεται για να διαλευκανθούν οι συνθήκες και να διευκρινιστεί η αιτία.

Αφού έλαβαν τη βοήθεια στο νοσοκομείο, οι ασθενείς έφυγαν για τις οικίες τους. Με τη λήψη της πληροφορίας, οι υγειονομικές αρχές τέθηκαν σε κινητικότητα. Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για κατοίκους μόνο μιας γειτονιάς της πόλης.

Η Αστυνομία έχει ειδοποιήσει τους φορείς δημόσιας υγείας και την Εθνική Ασφάλεια, για να διευκρινιστεί η κατάσταση. Αναμένονται αναλύσεις από το DFS Kruja και τα Τίρανα. Η ανακριτική ομάδα προβαίνει σε όλες τις διαδικαστικές ενέργειες, προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια και να διαλευκανθούν οι συνθήκες της υπόθεσης.

Οι έρευνες για το πόσιμο νερό έχουν βγει καθαρές, αλλά οι έρευνες για την ανακάλυψη της αιτίας της δηλητηρίασης συνεχίζονται. Το IPH λέει ότι έχει έρθει σε επαφή με το προσωπικό δημόσιας υγείας και παρακολουθεί την κατάσταση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ilir Meta αντέδρασε σήμερα στην κατάσταση δηλητηρίασης των κατοίκων στην Kruja.

Εκφράζοντας τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των κατοίκων, ο Meta προτρέπει τις επιδημιολογικές και ιατροδικαστικές υπηρεσίες υγείας να μάθουν το συντομότερο δυνατό την αιτία και τα αίτια αυτού του συμβάντος.

«Παρακολουθώ με ανησυχία τη μαζική δηλητηρίαση των κατοίκων της Kruja, μια ανησυχητική κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί με μεγάλη υπευθυνότητα και σοβαρότητα από τα κρατικά όργανα που είναι αρμόδια για τη δημόσια υγεία, αλλά και από τη δικαιοσύνη», είπε ο Meta.

«Στους δηλητηριασμένους πολίτες, εύχομαι ανάρρωση το συντομότερο δυνατό και υπέρβαση χωρίς σοβαρές και μακροπρόθεσμες συνέπειες, καθώς και έκφραση κάθε αλληλεγγύης στις οικογένειές τους», τόνισε ο Meta.

ibna

Σχετικά άρθρα: