ΠΗΡΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΑΚΙ ΚΑΙ ΔΕ ΔΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ

ΠΗΡΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΑΚΙ ΚΑΙ ΔΕ ΔΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ

(Ένας λόγος παραπάνω, για να έχουν οι Βορειοηπειρώτες μεγάλο παράπονο)

Σίγουρα με προσέξατε, σε προηγούμενα κείμενα που λέω, σαν να σας κάνω έκκληση:

«Στην πορεία μας, να στρέφουμε λιγάκι το κεφάλι πίσω και να ρίχνουμε μια γρήγορη ματιά πάντα στο παρελθόν. Καλό μας κάνει!

Απλά, για να το έχουμε νωπό, ως σημείο αναφοράς!».

Σε αυτό το παρελθόν, κατά το χίλια οκτακόσια και βάλε…, συναντάμε αρκετούς Βορειοηπειρώτες ευεργέτες να κατασκευάζουν μεγάλα έργα προοπτικής στην Αθήνα, που κοσμούν ακόμα και σήμερα την ελληνική πρωτεύουσα.

Όπως: το Ζάππειο Μέγαρο, το Καλλιμάρμαρο, το Αρσάκειο… Επένδυσαν στην παιδεία, στον πολιτισμό. Δώρισαν, μετά θανάτου, ολόκληρες περιουσίες στο ελληνικό δημόσιο.

Στον χώρο, γύρο από την Ομόνοια, που αυτές τις μέρες ο Δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, παλεύει για να ολοκληρώσει την ιδέα του «Μεγάλου περιπάτου», ο Ιωάννης Μπάγκας, αγόραζε οικόπεδα, χαλούσε Χάνια που στεγαζόταν αγωγιάτες και άλογα και κατασκεύαζε, με τον Τσίλλερ, τα κλασικά ξενοδοχεία του.

Είναι ο μοναδικός ευεργέτης, που δώρισε όλη την περιουσία του στο ελληνικό δημόσιο – εν ζωή – και ζήτησε από την κυβέρνηση του Χαρίλαου Τρικούπη να του δίνει μόνο 500 δραχμές το μήνα.

Οι ευεργέτες μας, δεκαπέντε στο σύνολο, για την Πατρίδα τους τότε έδωσαν και την ψυχή τους.

Όμως, οι Ελλαδίτες πολιτικοί, ρε αχάριστοι – τύπου Κατρούγκαλου – Βρούτση, κ.λ.π., – δεν είχαν ποτέ ανθρώπινη συμπεριφορά προς τα αδέλφια τους, τους Βορειοηπειρώτες;!

Λίγοι είναι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, όπως ο Άγγελος Συρίγος, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο Κωστής Χατζηδάκης, με ευαισθησία προς τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, που σήμερα ενδιαφέρονται, ασκούν έντονα πίεση, ο καθένας με τον τρόπο του, για να λυθεί το ασφαλιστικό ζήτημα μας.

Εμείς οι Βορειοηπειρώτες δεν απλώνουμε χέρι, δεν παρακαλούμε. Δεν είμαστε τεμπέληδες, ούτε ζητιάνοι. Είμαστε εργατικοί και πετυχημένοι. Πατριώτες και περήφανοι.

Απλά θέλουμε την σωστή, ανθρώπινη αντιμετώπιση, όπως μας αξίζει. Την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας μας ζητάμε.

Έδωσαν με το σακί στο ελληνικό δημόσιο οι ευεργέτες μας, για να μη μας δίνουν σήμερα τα αδέλφια μας, οι Ελλαδίτες, ούτε με το σταγονόμετρο.

Διασαφήνιση:

Στα όσα λέμε, γράφουμε, να μην μπερδεύουμε ποτέ και με τίποτε την Ελλάδα, την Πατρίδα μας, με τον Ελλαδίτη!

Και προπάντων σε εποχή που εδώ, στην Ελλάδα, έχουμε κάθε καρυδιάς καρύδι.

Έρχεται στο αυτί μας μια χαρμόσυνη είδηση, που λέει ότι μετά από την ανανέωση της κυβέρνησης αυτές τις μέρες, η αδικία θα αποκατασταθεί.

30/06/2020

Σχετικά άρθρα: