Πλούτισαν πουλώντας κομμάτι – κομμάτι τόπο, ιδανικά και αξίες

Πλούτισαν πουλώντας κομμάτι – κομμάτι τόπο, ιδανικά και αξίες

(Επίκαιρο κείμενο κι ας γράφτηκε πριν από 13 χρόνια)

Είδηση δεν είναι οι εκλογές στην Ομόνοια, (κάθε τρία – τέσσερα χρόνια πραγματοποιείται αυτή η διαδικασία). Είδηση είναι η γκρίνια, από τις δύο συγκρουόμενες ομάδες, για το ποια θα επικρατήσει, θα αρπάξει το τιμόνι της Ομόνοιας. Όταν καμία από τις δύο ομάδες δεν είναι κατάλληλη.

Είδηση δεν είναι η πρόσφατη πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου για να βοηθήσει με «άτυπες» συμβουλές την αναδιοργάνωση της Ομόνοιας. Είδηση είναι η 17χρονη αμέλεια, αδράνεια της Αθήνας και για μια άλλη χαμένη Πατρίδα.

50494702_282088562468310_2706705367944921088_n-760x428_17_0_type13281

Με ένα συγνώμη μετά από 17 χρόνια δεν σκαπετάς ποτάμι. Μάλιστα η εντολή σε ενόχους, για να φτιάξουν σωστό φορέα, είναι πράξη που δείχνει ότι δεν σκοπεύεις να σπάσεις τα αυγά. Δείχνει ότι τα θέλεις όπως είναι. (Κι ας είναι και κλούβια).

Λίγο ελεύθερο σχόλιο: Χρόνια τώρα παρακολουθούμε την κοκορομαχία για τα Ομονοιακά. Η υπόθεση αυτή μετατράπηκε σε πραγματικό σαράκι. Σε θέμα που μας προσβάλει, που μας βγάζει τη μπογιά.

Τα αρνητικά στοιχεία, που ασχολήθηκαν 17 ολόκληρα χρόνια με τα κοινά κι είναι πεσμένη πάνω τους όλη η ευθύνη για την κατάντια του τόπου, όχι απλά να παραγκωνιστούν, μα και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.  Δεν έκαναν τίποτε για τη συγκράτηση του κόσμου μας στα πάτρια εδάφη. Έκαναν πάρα πολλά για τον εαυτό τους. Πλούτισαν, πουλώντας κομμάτι – κομμάτι τόπο, ιδανικά, αξίες.

αρχείο λήψης

Και μετά από «συμβουλές» Αθήνας, το σύστημα λειτουργεί το ίδιο και χειρότερα. Οι προσωρινές εκλογές, με επιλεγμένους εκλέκτορες, ανάδειξαν σχεδόν ίδια πρόσωπα σε θέσεις κλειδί. Συντηρήθηκε από την ομάδα της άρπας η εξουσία με το  «έτσι θέλω». Οι καρεκλοκένταυροι επιμένουν στο χώρια. Γιατί το «μαζί», τους χαλάει το μαγαζί.

Ξανά στην είδηση:   

Είδηση δεν είναι η αναδιοργάνωση της Ομόνοιας, (σύμφωνα με την απαίτηση του κόσμου, που φωνάζει για ένωση), από ίδια πρόσωπα. Αυτά που την ελέγχουν κι όσα στέκουν απέναντί τους.

Είδηση θα είναι, αν αναλάβει την αναδιοργάνωση της Ομόνοιας ομάδα από άφθαρτα, ελεύθερα πρόσωπα. (Ούτε ψυχή από τις δύο αντίπαλες ομάδες). Απαλλαγμένα από συμφέροντα, άρρωστες φιλοδοξίες και προκαταλήψεις.

Αυτά εγγυούνται εύκολη και σίγουρη λύση.

Σχετικά άρθρα: