Ποιος ηλίθιος το σκέφτηκε;

Ποιος ηλίθιος το σκέφτηκε;

Δημήτρης Καμπουράκης

Είπα ότι θα λείψω για μια δεκαπενταριά μέρες για να κάνω διακοπές σαν άνθρωπος, αλλά όταν δημοσιογράφος σχεδιάζει, ο θεός της ενημέρωσης γελάει. Και ποιας ενημέρωσης… αυτής που σέρνει δυο καραμπινάτες παραιτήσεις, ικανές να φέρουν πολιτικό σεισμό. Οπότε διακόπτω την ξεκούρασή μου, για να ρωτήσω κάτι απλό και σαφές.

Μα καλά, ήταν τελείως ηλίθιοι και παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη; Να μάθουν τι; Να αποφύγουν τι; Να προλάβουν τι; Αν η παρακολούθηση του τηλεφώνου οποιουδήποτε πολίτη και οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου είναι ηθικώς και νομικώς ανεπίτρεπτη, απαράδεκτη και καταδικαστέα δίχως αστερίσκους και υποσημειώσεις, η συγκεκριμένη παρακολούθηση, πέραν όλων των άλλων ήταν και ντιπ ηλίθια. Όποιος το σκέφτηκε είναι επικίνδυνος και χαζός.

Δεν ξέρω αν το έκαναν με το Predator ή με «επισύνδεση». Αν υπήρξε εισαγγελέας που νομιμοποίησε την παρακολούθηση πολιτικού αρχηγού ή έγινε στα απόλυτα σκοτάδια. Δεν ξέρω αν το είχε διατάξει ο Δημητριάδης ή αν ήταν πρωτοβουλία του Κοντολέοντος. Δεν ξέρω αν έγινε ευθέως από την ΕΥΠ ή μέσω της ΕΥΠ ή με την επικουρία της ΕΥΠ. Έτσι όπως έχει φουσκώσει πολιτικά το θέμα, όσα τεχνικά στοιχεία και πολύπλοκες ορολογίες κι αν επιστρατευτούν, θα εκληφθούν ως μπούρδες.

Πλην το ερώτημα παραμένει, έστω και ως δευτερεύον. Για ποιον λόγο παρακολουθούσαν τον Νίκο μέχρι που εκλέχτηκε αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ; Ποιος νοσηρός εγκέφαλος σκέφτηκε ότι κάτι τέτοιο θα υποβοηθούσε την κυβέρνηση ή τον Κυριάκο; Διότι από βίτσιο δεν το έκαναν, κάτι επιδίωκαν να μάθουν. Ας πούμε, με ποιον κομματάρχη του μιλούσε ο Ανδρουλάκης όταν έπαιζε μπουνιές με τον Γιώργο για την αρχηγία; Πόσες Νομαρχιακές έχει; Δεν είναι ντιπ αστείο; Δεν είναι ό,τι πιο χαζό θα μπορούσαν να κάνουν και μάλιστα άνευ λόγου και αιτίας;

Τέλος πάντων, ας προσέξουν εκεί στα υψηλά και στα πανύψηλα κλιμάκια, διότι το ηθικό χαστούκι είναι πελώριο. Αν υπάρξει και δεύτερο, αποχαιρέτα τη την Αλεξάνδρεια που φεύγει. Μια κρίσιμη μάζα σοβαρών μετριοπαθών ανθρώπων, θα κουνήσει το μαντήλι. Και ας προσέξει ο ίδιος ο Κυριάκος προσωπικά, που θεωρώ ότι πράγματι δεν είχε ιδέα περί της παρακολούθησης, διότι τον θεωρώ έξυπνο άνθρωπο που -αν μη τι άλλο- καταλαβαίνει τη σχέση ρίσκου-οφέλους.

Τι να προσέξει ο πρωθυπουργός; Οι «βεβαιότητες» και οι «σιγουριές», μπορεί να μην επηρεάζουν τον ίδιο, εύκολα όμως αποθρασύνουν κάποιους γύρω του. Και τους μετατρέπουν σε επικίνδυνους ηλίθιους.

liberal.gr

Σχετικά άρθρα: