ΠΩΣ ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΑΙ Ο ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΓΑ

ΠΩΣ ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΑΙ Ο ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΓΑ

Όταν έγινε η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ, οι υπερήλικες Βορειοηπειρώτες ήταν υποχρεωμένοι να απευθυνθούν στα ληξιαρχεία της περιοχής (Πάνω, Κάτω Δρόπολη, Φοικίνι, κλπ,) και να προσκομίσουν δικαιολογητικά: Ατομικό Πιστοποιητικό Γεννήσεως, Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, κ.λ.π., να τα μεταφράσουν και να τα παραδώσουν, φακελωμένα, στο ανάλογο γραφείο μετά. Το ενημερωτικό έγγραφο, που παρέλαβε ο κάθε συνταξιούχος, δεν ζητούσε επίσημη επικύρωση. Δηλαδή σφραγίδα Δημαρχείου, Υπουργείου Εξωτερικών Αλβανίας και Διπλωματικών Ελληνικών Αρχών στην Αλβανία. Κι όμως, επειδή επικύρωσαν επίσημα τα έγγραφά τους ένα – δύο… άτομα, υπέκυψαν στην αυθόρμητη, λανθασμένη πράξη των πρώτων παρά πολλοί. Ακολούθησε ο ένας τον άλλο, σαν τα πρόβατα, που ρίχνονται στο ποτάμι… 

Ακολούθησε αυτό το καλοκαίρι και μια άλλη πράξη. Παρόμοια με την πρώτη, που κόστισε κι αυτή αρκετά, χωρίς κανέναν λόγο. Οι υπερήλικες Βορειοηπειρώτες έτρεξαν στις εφορίες για να βγάλουν κλειδάριθμο. Μετά, με αυτόν, απευθύνθηκαν σε λογιστή για τη φορολογική τους δήλωση, όταν το ελληνικό κράτος τους είχε κόψει προ πολλών μηνών τη σύνταξη. Με την ελπίδα, μην τους επαναφέρουν την σύνταξη του ΟΓΑ. Τα πρώτα τρεχαντήρια κι εδώ επηρέασαν αρνητικά. Παρέσυραν όλη τη στρατιά των υπερήλικων, η οποία ταλαιπωρήθηκε αδίκως και σπατάλησε άσκοπα χρόνο και χρήμα.

Ανέφερα τα δύο παραπάνω παραδείγματα όχι άσκοπα, μα για να καταλήξω σ’ ένα συμπέρασμα: Εφόσον οι υπερήλικές μας έχουν τον δικό τους φορέα, γιατί δεν βοηθάει, δεν ενημερώνει σωστά όλα τα μέλη του, για να αποφασίζουν και να πράττουν από κοινού; Θα πει κάποιος ότι ο φορέας δεν διαθέτει λεφτά, για να συντάσσει και να στέλνει σε κάθε υπερήλικα ενημερωτικό δελτίο. Κακώς. Να είχαν δουλέψει με μυαλό τα ηγετικά στελέχη. Ώστε να είχε λεφτά ο κουμπαράς τους.

Οι πολιτικοί εκπρόσωποί μας βγάζουν έντυπο μόνο προεκλογικά, για τα συμφέροντά τους. Για να πετύχουν τη βουλευτική καρέκλα. Όταν πρόκειται για άλλα σημαντικά προβλήματα, που ο κόσμος μας πρέπει να μάθει και να πράξει σωστά, τίποτα. Ούτε μια πρόχειρη ειδοποίηση.

01/11/2013

Σχετικά άρθρα: