Ράμα: Τίμησε τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Σερβία – «Ανοιξε μια νέα εποχή»

Ράμα: Τίμησε τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Σερβία – «Ανοιξε μια νέα εποχή»

Την αποκοπή του Κοσυφοπεδίου από τη Σερβία, μετά τον τρίμηνο βομβαρισμό της από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, τίμησαν με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα και ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της χώρας Σαλί Μπερίσα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα (επάνω, από φωτογραφία αρχείου του Reuters) τίμησε την 23η επέτειο αποκοπής του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία, μετά τον τρίμηνο βομβαρδισμό της από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

«Ανοιξε μια νέα εποχή»

Σε ανάρτησή του στο Facebook και το Instagram, ο Ράμα έγραψε ότι με την επέμβαση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων ξεκίνησε μια νέα εποχή.

«Σαν σήμερα πριν 23 χρόνια, με την είσοδο των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, άνοιξε μια νέα εποχή για τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου», έγραψε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Στην ίδια επέτειο αναφέρθηκε και ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, με ανάρτησή του στο Facebook.

«Ζήτω το ΝΑΤΟ»

«Αγαπητοί φίλοι, σαν σήμερα πριν από 23 χρόνια, μετά από τρεις μήνες βομβαρδισμού της στρατιωτικής υποδομής του Βελιγραδίου από τις αεροπορικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, τα χερσαία στρατεύματα της Συμμαχίας εισήλθαν στο Κοσσυφοπέδιο ως απελευθερωτές.

Αυτή είναι μια ιστορική ημέρα για το Κοσσυφοπέδιο, το αλβανικό έθνος και το ΝΑΤΟ. Αυτή είναι μια ημέρα απεριόριστης ευγνωμοσύνης σε όλους εκείνους που πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία του Κοσσυφοπεδίου, στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, τους στρατούς και τα κράτη μέλη της, και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον που ηγήθηκαν της μάχης του ΝΑΤΟ για την απελευθέρωση του Κοσσυφοπεδίου. Ζήτω το Κόσοβο, ζήτω το ΝΑΤΟ!». 

in.gr

Σχετικά άρθρα: