Ρωσική πρεσβεία: Έλληνες ομογενείς κατηγορούν Ουκρανούς για διακρίσεις

Ρωσική πρεσβεία: Έλληνες ομογενείς κατηγορούν Ουκρανούς για διακρίσεις

Οι Έλληνες  ομογενείς που  βρίσκονται στο υπόγειο ενός σχολείου στο χωριό Σαρτανά λένε πως «οι Ρώσοι δεν σκοτώνουν κανένα. Αμέσως μας έφεραν βοήθεια. Οι Ρώσοι δεν κάνουν διακρίσεις. Ενώ οι Ουκρανοί έκαναν, μας εξανάγκαζαν να μιλάμε μόνο ουκρανικά».

Ηρωσική πρεσβεία στην Αθήνα περνά στην αντεπίθεση και κόντρα σε όσα ακούγονται δημοσίευσε ένα βίντεο στα social media, στο οποίο εμφανίζονται Έλληνες ομογενείς να κατηγορούν Ουκρανούς για διακρίσεις.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, οι Έλληνες ομογενείς που βρίσκονται στο υπόγειο ενός σχολείου στο χωριό Σαρτανά, κοντά στη Μαριούπολη, ακούγονται να λένε πως «οι Ρώσοι δεν σκοτώνουν κανένα. Αμέσως μας έφεραν βοήθεια. Οι Ρώσοι δεν κάνουν διακρίσεις. Ενώ οι Ουκρανοί έκαναν, μας εξανάγκαζαν να μιλάμε μόνο ουκρανικά».

Δείτε την ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας:

«Οι Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι βρίσκονται στο υπόγειο ενός σχολείου στο χωριό Σαρτανά, κοντά στη Μαριούπολη, απευθύνονται στην Ελλάδα.

Ανταποκριτής: Τα ΜΜΕ της Δύσης, της ΕΕ, και τα ελληνικά, λένε ότι οι Ρώσοι σκοτώνουν τους Ουκρανούς, τρομοκρατούν τον κόσμο, κλπ. Εσείς ως Έλληνες του Σαρτανά μπορείτε να πείτε κάτι στους ομοεθνείς σας στην Ελλάδα;

Έλληνες: Κανένας δεν σκοτώνει κανέναν εδώ. Οι Ρώσοι δεν σκοτώνουν κανένα. Κανένας δεν πυροβολεί αμάχους εδώ. Μόλις ήρθαν εδώ οι Ρώσοι, αμέσως μας έφεραν βοήθεια. Αμέσως. Μετά τους πυροβολισμούς, αμέσως. Τώρα κανένας δεν μας ρωτάει αν είσαι Ουκρανός ή Έλληνας, για την καταγωγή σου, ποια γλώσσα μιλάς. Οι Ρώσοι δεν κάνουν διακρίσεις. Ενώ οι Ουκρανοί έκαναν, μας εξανάγκαζαν να μιλάμε μόνο ουκρανικά, αν και εγώ δεν τα ξέρω καθόλου».

real.gr

Σχετικά άρθρα: