«Σε θαυμάζω κορίτσι μου!»

«Σε θαυμάζω κορίτσι μου!»

ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Με αυτό το τρακτέρ (άναβε με μανιβέλα) με οδοντοτούς τροχούς που βλέπετε στη φωτογραφία η Λόπη έκανε τις αγροτικές δουλειές του συνεταιρισμού: όργωνε, έσπερνε, αλώνιζε…

Ο Τέλης Μήλος, που όσο είχε επιστρέψει από την ξενιτιά για μόνιμη διαμονή στο χωριό του, τη Δερβιτσάνη κι εκείνη την ημέρα έκανε την συνηθισμένη πρωινή του βόλτα στο ντερβένι, της σηκώνει το χέρι κι αυτή σταματάει:

-Δεν είδα γυναίκα, να οδηγεί τρακτέρ, ούτε στην Αμερική… Σε θαυμάζω, κορίτσι μου!

Τη συγχαίρει ο Τέλης στο σύντομο διάλογο που έκανε μαζί της. Μετά ανεβαίνει στο πέτο του τρακτέρ (στο άλλο είναι ο Δημήτρης Μάνος) κι έκαναν μαζί έναν γύρο σε αγρό που οργώνονταν.

*

Έχει μεστωμένη κουβέντα και μεγάλη δόση χιούμορ στην επικοινωνία της η Λόπη Δεληγιώργη (Σαμαρά). Μιλάει όμορφα, σταράτα: 

«Τι ήταν η Βίτα του Τσιούρη μπροστά μου που έγινε βουλευτίνα;! Μπορούσα να γίνω κι εγώ … τίποτε δεν μου έλλειπε… οδηγούσα και τρακτέρ… Αλλά, μη νομίζετε… δεν θα με έκανε ποτέ εμένα βουλευτίνα εκείνο το σύστημα. Είχα αδελφό λιποτάχτη κι ήταν χαλασμένη η βιογραφία μου. Με χίλια ζόρια, μου έδωσαν κάποιο τροπάρι παράσημο!!!».

Μιλάει και γελάει…

Στο εξώφυλλο: Φωτογραφία του ’60.

Σχετικά άρθρα: