ΣΙΓΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

ΣΙΓΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

Ίσως, να επιμένω από εμμονή, να το «παρατραβώ» κιόλας καμιά φορά και να κουράζω, με αυτά που λέω συχνά. Πράττω, όμως,  κατ’ αυτόν τον τρόπο, γιατί δεν μπορώ να χωνέψω, ως απλός πολίτης, την μεγάλη αδικία, που μας γίνεται, ως Βορειοηπειρωτική Κοινότητα, η οποία έχει αξίες και αρετές.   

Να βγαίνει ο πρωθυπουργός της χώρας, ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το ασφαλιστικό ζήτημα, στην Βουλή των Ελλήνων και να εκφράζεται: «Αδέλφια, Βορειοηπειρώτες, σας αδικήσαμε» και να δεσμεύεται ότι θα επανορθώσει την αδικία και χωρίς να πράττει, να βλέπουμε μέσα στην φονική πανδημία, η κυβέρνησή του να δίνει ανάσες ζωής σε  αδύναμους και να παρατάει τον πιο αδύναμο, τον Βορειοηπειρώτη, με την πράξη αυτή ο Βορειοηπειρώτης διαφωνεί.

20200214-boreio15

Το χειρότερο κακό, δεν είναι η αδιαφορία, ακόμα και του Πρωθυπουργού, για την επίλυση των ζωτικών ζητημάτων μας, αλλά η στάση μεταξύ μας.

Τα 30 χρόνια σκληρής αποδοκιμασίας, δεν μας αρκούν ακόμα, για να βάλουμε μυαλό. Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να καθίσουν σε ένα τραπέζι συνεργασίας, νέοι και παλιοί ενασχολούμενοι με τα κοινά, όπου να επιλεχθεί κοινή στρατηγική αντιμετώπισης της Ελλαδίτικης αδιαφορίας.

Δεν πληρώνουμε αδρά μόνο τις διάφορες συμπεριφορές των Ελλαδιτών πολιτικών, αλλά ήρθε η ώρα, με τους ρατσιστικούς νόμους που ψηφίζουν στην Βουλή, να μας αφαιρούν και λεφτά από τη σύνταξη.   

Ότι λειτουργεί μέχρι σήμερα: «Ομόνοια», «Σύλλογος Βορειοηπειρωτών», ΑΣΑ, κλπ, κλπ, κλπ… ο κάθε «φορέας» εκπροσωπεί καθαρά ομάδα γυρολόγων, αφού δεν έχει αναδειχτεί με δημοκρατική εκλογική διαδικασία από το σύνολο των Βορειοηπειρωτών.  Κάθε «οικοδόμημα», τέτοιας μορφής,  δεν εκπροσωπεί κόσμο, αλλά προσωπικά συμφέροντα. Γι’ αυτό δεν μπορεί, ούτε και επιθυμεί, να λύσει πρόβλημα.

Η καλύτερη φωνή διεκδίκησης, θα είναι αναμφισβήτητα, αυτή που θα είμαστε, με πράξη όχι με λόγια, όλοι μαζί σε κοινή προσπάθεια. Τότε η φωνή θα είναι ηχηρή και θα ακουστεί. Κάποιος, σύντομα μάλιστα, πρόσωπο κοινής αποδοχής, πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία στο όνομα της εθνικής ενότητας.  

Σχετικά άρθρα: