Στα Χανιά ο Πομπέο: Τον υποδέχθηκαν σπίτι τους Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη

Στα Χανιά ο Πομπέο: Τον υποδέχθηκαν σπίτι τους Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας στα Χανιά

Ένα τέταρτο πριν τις εννέα το βράδυ της Δευτέρας ο Μάικ Πομπέο και η σύζυγός του Σούζαν πέρασαν το κατώφλι του πατρικού σπιτιού του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά. Εκεί τους υποδέχθηκαν ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του Μαρέβα Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Πομπέο συζήτησαν για λίγο στη βεράντα του σπιτιού με θέα το λιμάνι της Σούδας. Παράλληλα ο πρωθυπουργός έδειξε στον Μάικ Πομπέο που βρίσκεται η αεροπορική βάση της Σούδας. Λίγο πριν μάλιστα το πρωθυπουργικό ζεύγος καθώς και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών με τη σύζυγό του περπάτησαν για λίγο στο πλακόστρωτο του κήπου φορώντας μάσκες.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έφτασε στα Χανιά στις οκτώ το βράδυ της Δευτέρας. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι υψίστης ασφαλείας, έχοντας μετατρέψει την περιοχή σε «αστακό». 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr έχει δημιουργηθεί  ένα άτρωτο δίχτυ στις περιοχές όπου θα κινηθεί ο κ. Πομπέο και το οποίο περιλαμβάνει ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ που έχουν αποκλείσει περιμετρικά τους δρόμους απ’ όπου θα περάσει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών,καθώς και την περιοχή της οικίας του πρωθυπουργού.

Επίσης, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών συνοδεύεται και από άτομα της προσωπικής του ασφάλειας (πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 300 άτομα) που έχουν κατέβει στα Χανιά εδώ και ημέρες, ενώ στην πόλη βρίσκονται και μέλη της αντιτρομοκρατικής από την Αθήνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν γίνει εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όλους τους περιοίκους του πατρικού σπιτιού του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουν ελεγχθεί μέχρι και τα στοιχεία των οδηγών των σχολικών λεωφορείων που μεταφέρουν τα παιδιά της περιοχής ενώ στην περιοχή δεν μπορεί να πετάξει ούτε drone.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δρόμοι κατά την άφιξή του είχαν κυριολεκτικά «αδειάσει» καθώς λίγα λεπτά πριν αποκλείστηκε η διέλευση των οχημάτων, προκειμένου να περάσει η πομπή.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα: