Συνάντηση Βορίδη – Τσούτσι για την εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας

Συνάντηση Βορίδη – Τσούτσι για την εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας

Με τον Αλβανό ομόλογό του Μπλέντι Τσούτσι συναντήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης με κύριο αντικείμενο τη δυνατότητα παροχής τεχνογνωσίας προς τη γείτονα χώρα σε ζητήματα μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης.

Για τον σκοπό αυτό τέθηκε ως προτεραιότητα η αξιοποίηση προγραμμάτων διοικητικής μεταρρύθμισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα οποία συμμετέχει η χώρα μας.

Η επίσκεψη του κ. Τσούτσι στην Ελλάδα έρχεται σε συνέχεια της σύναψης Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) και της Αλβανικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ASPA) που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αλβανία και αφορά ζητήματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης με άξονες τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους, τη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, κοινό πεδίο συνεννόησης εντοπίστηκε και ως προς το ζήτημα της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από τους απόδημους πολίτες των δύο χωρών στον τόπο κατοικίας τους.

Παράλληλα, υπήρξε σύμπνοια στην πρόταση του κ. Τσούτσι για ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας, μεταξύ όμορων δήμων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η υπηρεσιακή γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Γεωργία Βαλατσού, η πρόεδρος του Ε.Κ.Κ.Δ.Α. Παρασκευή Δραμαλιώτη, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Συντονισμού του υπουργείου Εσωτερικών Ιωάννης Μαθιουδάκης, καθώς και ο διευθυντής του υπουργού Θεοδόσης Αθανασάς. Τον κ. Τσούτσι συνόδευσαν η πρέσβυς της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Ελλάδα Luela Hajdaraga, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας Andi Manilla, η διευθύντριά του Lorena Pullumbi, ο σύμβουλός του Alket Braho, η εκτελούσα χρέη αστυνομικού συνδέσμου της κρατικής αστυνομίας στην πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Αθήνα Eva Kollobani, η αναπληρώτρια επικεφαλής της πρεσβείας της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Αθήνα και πληρεξούσια υπουργός Elvira Isufi καθώς και ο δήμαρχος Δρόπολης και Πωγωνίου Δημήτρης Τόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

insider.gr 

Σχετικά άρθρα: