ΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΟΥ ΕΜΒΕΡ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

ΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΟΥ ΕΜΒΕΡ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

– πρόσφατη ιστορία-

Πριν από 10 περίπου μέρες ο γιος μου, ο Διαμαντής, βγήκε θετικός στον κορωνοϊό, χωρίς να έχει κανένα σύμπτωμα. Βγήκε θετικός ο προπονητής του, τού μπάσκετ κι ύστερα από επιμονή δική μου, η αρμόδια υπηρεσία τελικά δέχτηκε να του κάνει τεστ που, όπως προανέφερα, βγήκε θετικό. Συνεπώς κι εμείς η οικογένειά του, αν και δεν έχουμε κανένα σύμπτωμα, μπήκαμε σε καραντίνα.

Όντας μόνος μου στο σπίτι, αφού οι άλλοι για λόγους ασφαλείας έφυγαν σε άλλο σπίτι, είπα να πάω προχτές να πιω έναν καφέ σε καφενείο κοντά στην πολυκατοικία που μένω.

Όπως έχω συνηθίσει, στις 10:30, μετά την ολοκλήρωση της πρωινής εκπομπής στο Ραδιόφωνο, πίνω ένα εσπρεσάκι. Το ίδιο πήγα να κάνω και προχθές. Και όλα κανονικά. Το ίδιο είπα να κάνω κι εχθές. Πήγα στον εξωτερικό χώρο του καφενείου, που ήταν κατειλημμένα τα δύο από τα οκτώ τραπέζια που είχε, πάντα φορώντας τη μάσκα μου και κάθισα στο τραπέζι πολύ μακριά από τους άλλους. Σε λίγο έρχεται το γκαρσόνι, στέκεται όρθιο μακριά μου και με ρωτά:

-Εσύ είσαι ο δημοσιογράφος που ο γιος του βγήκε με covid;

-Ναι, του λέω, γιατί;

-Εσύ ξέρεις…

-Αα, του λέω κατάλαβα, σηκώθηκα κι έφυγα.

Σίγουρα από εμένα θα έχουν «γλιτώσει» τη μόλυνση ποιος ξέρει πόσοι άλλοι άνθρωποι (Αφού το κατάστημα ήταν κατάγιομο, δύο από τα οκτώ τραπέζια!). Τι θα γίνει όμως με τους άλλους 6 φίλους του γιου μου που βρίσκονταν μαζί στην προπόνηση με τον ίδιο θετικό προπονητή, και που κανείς δεν τους είπε να κάνουν το τεστ και κυκλοφορούν ελεύθεροι στο σχολείο και στα μπαρ, ίσως κι εκεί που βρισκόμουν εγώ;

Ο μακαρίτης, ο μπαμπάς μου, θα έλεγε: «Τον κακό τους το φουλάρο».

Το μόνο καλό από αυτή την ιστορία είναι ότι γνώρισα τον χιλιάρικο του Εμβέρ και τώρα τον δεκαχίλιαρο. Για να προσέχω απ’ εδώ κι εμπρός τι λέω και τι κάνω.

Δημήτρης ΚΙΚΗΣ

Σχετικά άρθρα: