Την ανάγκη πλήρους, συνεπούς και πιστής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών ζήτησε ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Βαρβιτσιώτης στη συνάντηση με τον Zoran Zaev στα Σκόπια

Την ανάγκη  πλήρους, συνεπούς και πιστής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών ζήτησε ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Βαρβιτσιώτης στη συνάντηση με τον Zoran Zaev στα Σκόπια

Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης της συνεπούς εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, η εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα στα  Σκόπια ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Zoran Zaev.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός  τόνισε την ανάγκη  πλήρους, συνεπούς και πιστής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών  ως απαραίτητη προϋπόθεση για να ενισχυθούν περισσότερο οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας και να υλοποιηθεί το κοινό όραμα για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Στο επίκεντρο των συνομιλιών τέθηκαν μεταξύ άλλων, οικονομικά ζητήματα, οι επενδύσεις, ζητήματα ενέργειας, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις και η διαχείριση της πανδημίας COVID19.

Σύμφωνα με ibna

Σχετικά άρθρα: